ΠΕΙΡ: Πως σχολιάζουν το Q2 UBS, GS και Nomura

Τα κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ήταν αυτά που έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρουν UBS, Goldman Sachs και Nomura. Προβληματίζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η ποιότητα των παγίων.

ΠΕΙΡ: Πως σχολιάζουν το Q2 UBS, GS και Nomura
Τα κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ήταν αυτά που έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρουν UBS, Goldman Sachs και Nomura, με τις δυο τελευταίες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ποιότητα των παγίων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας.

Πιο αναλυτικά:

Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω των ισχυρών κερδών από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, αναφέρει η UBS (26/8), η οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 12,8 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνει παράλληλα πως, αν και δεν αποτελούν βασικό παράγοντα για τα υψηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, θετικό στοιχείο ήταν και η βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Την ανάκαμψη των καθαρών εσόδων από τόκους, των ισχυρών κερδών από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και την καλή κεφαλαιακή διαμόρφωση, αναφέρει η Goldman Sachs ως τα βασικά θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της Πειραιώς. Στα αρνητικά κατατάσσει τη διαμόρφωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και το αυξημένο κόστος του ρίσκου. Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση "neutral" για την Πειραιώς.

Η Nomura από την πλευρά της αναφέρει ότι, αν και η διοίκηση της τράπεζας πιστεύει πως το κόστος του ρίσκου θα βελτιωθεί το β΄ εξάμηνο της χρήσης, παραμένει πιο απαισιόδοξη όσον αφορά τις προοπτικές της ποιότητας των παγίων της τράπεζας και θεωρεί πως οι τάσεις όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση "Reduce" και την τιμή-στόχο των 4,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v