Roadshow ΧΑ: "Ανάρπαστες" ΕΤΕ, ΔΕΗ, 3Ε, Fourlis

Περίπου... 50 ραντεβού την ημέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί για κάποιες εισηγμένες εταιρίες, στο 4ο ετήσιο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, 1 και 2 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 140 οι fund managers.

Roadshow ΧΑ: Ανάρπαστες ΕΤΕ, ΔΕΗ, 3Ε, Fourlis
Περίπου... 50 ραντεβού την ημέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί για κάποιες εισηγμένες εταιρίες, στο 4ο ετήσιο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, στις 1 και 2 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 140 fund managers, εκπρόσωποι περίπου 100 διεθνών funds, κανονίζουν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών εισηγμένων εταιριών που θα δώσουν το "παρόν" στη βρετανική πρωτεύουσα το πρώτο διήμερο του επόμενου μήνα.

Πλέον... περιζήτητες εταιρίες ο Fourlis, η Coca Cola 3Ε, η ΔΕΗ (επίσημη πρώτη της Επιχείρησης σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ενδεχομένως και γι' αυτό τόσο δημοφιλής) και η Εθνική Τράπεζα.

Εάν θυμηθούμε ότι πέρυσι ο μέσος όρος των πλέον ανάρπαστων εταιριών ήταν 15 συναντήσεις ημερησίως, εύκολα αναρωτιόμαστε πώς στο καλό θα χωρέσουν 50 ραντεβού ανά μέρα φέτος...

Υπάρχει και η άλλη, η λιγότερο φωτεινή, πλευρά: οι εταιρίες που έχουν έως τώρα κλείσει ραντεβού με... 3 ή 4 εκπροσώπους διεθνών funds. Κεφαλαιοποίηση κάτω των 150 εκατ. ευρώ η κύρια αιτία και οι αλλοδαποί προτιμούν να μην αγγίζουν τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιες από αυτές μπορεί τελικά να μην τις δούμε στο φετινό roadshow του Χ.Α., παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνονται στις αρχικά συμμετέχουσες.

Όσον αφορά στην προέλευση των διεθνών funds, υπάρχει πραγματικά μεγάλη ποικιλία:  η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ιταλία, οι σκανδιναβικές χώρες και το Βέλγιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v