Θετικά σχόλια από Εθνική-P&K, Μarfin για 3Ε

Θετικά υποδέχθηκαν την ανακοίνωση για την επιστροφή κεφαλαίου της 3Ε οι Εθνική-P&K και Marfin σε ξεχωριστές εκθέσεις με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου. Ουδέτερη στάση από Proton, που αυξάνει την τιμή στόχο στα 17€.

Θετικά σχόλια από Εθνική-P&K, Μarfin για 3Ε
Θετικά υποδέχθηκαν την ανακοίνωση για την επιστροφή κεφαλαίου της οι Εθνική-P&K και Marfin σε ξεχωριστές εκθέσεις με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου. Ουδέτερη στάση από Proton, που αυξάνει την τιμή στόχο στα 17€.

Αναλυτικότερα η Εθνική P&K αναφέρει για μια θετική έκπληξη από την τονίζοντας ότι η εταιρία έχει υπομοχλευμένο ισολογισμό.

Ωστόσο υπογραμμίζει ότι με αυτή την κίνηση η δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγορές.

Η χρηματιστηριακή θέτει υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εισηγμένης. Η σύσταση παραμένει outperform.

Aπό την πλευρά της η Marfin τονίζει ότι η κίνηση της αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρίας. Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 17,5 ευρώ και τη σύσταση accumulate.

Η απόφαση της Coca Cola να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 548 εκατ. ευρώ (1,5 ευρώ ανά μετοχή) βελτιώνει την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας, μειώνοντας το μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου, αφήνει όμως μικρότερο περιθώριο για εξαγορές, σχολιάζει η Proton Bank, η οποία προχώρησε σε αναπροσαρμογή της τιμής στόχου στα 17 ευρώ, από 16 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση "neutral".

Όπως επισημαίνει, βάση των δημοσιευμένων στοιχείων για το καθαρό χρέος επί του συνολικού στόχου του 35-45% για τα κεφάλαια, υπολογίζεται ότι τα κεφάλαια για εξαγορές το 2010 θα είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Coca Cola σχεδιάζει να αναστείλει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Με δεδομένο ότι οι αποτιμήσεις βρίσκονται υπό πίεση, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως η Coca Cola θα μπορούσε να καθυστερήσει την επιστροφή κεφαλαίου, επικεντρώνοντας την προσοχή της περισσότερο στις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Ωστόσο, χαρακτηρίζει την κίνηση «ουδέτερη», σημειώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την αξιολόγησή της.

Η Proton Bank, υπολογίζοντας ένα κόστος χρέους της τάξης του 5%, αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009, ενώ για το 2010 μειώνονται κατά 2,4%.

Όπως αναφέρει, υπολογίζει πως ο λόγος καθαρού χρέους/EBITDA για το 2009, μετά την επιστροφή κεφαλαίου, ανέρχεται σε 2,2, ενώ χωρίς την επιστροφή διαμορφώνεται στο 1,7, κάτι που δεν θεωρεί υπερβολικό.



H μετοχή της ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου στα 17,07 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v