Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στη δικαιοσύνη οι μετοχές-φούσκες

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται εκ νέου η υπόθεση με τις μετοχές – φούσκες του χρηματιστηρίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται εκ νέου η υπόθεση με τις μετοχές – φούσκες του χρηματιστηρίου.

Με βούλευμα 938 σελίδων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές κατηγορίες 67 συνολικά άτομα. Εξ αυτών οι 49 είναι επενδυτές οι οποίοι φέρονται οτι διευκόλυναν συγκατηγορουμένους τους να νομιμοποιήσουν κέρδη από τα χρηματιστηριακά παιχνίδια.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται να δικαστούν για τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα είναι κατα περίπτωση οι: Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος Στέγγος, Σπύρος Τασόγλου , Ηλίας Τσοτάκος, Δημήτρης Ράνιος, Ιωάννης Μουστος και Ηλίας Μπογδάνος.

Επίσης κατηγορούμενοι είναι και τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Alpha Bank , οι οποίοι φέρονται να διευκόλυναν τον Κωνσταντίνο και την Ζωή Στέγγου να εκταμιεύσουν δάνειο 19,1 δισ. δρχ τα οποία αντί να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά του Πόρτο Καράς- όπως προορίζοντο- χρησιμοποιήθηκαν , κατά την κατηγορία- σε προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Όσον αφορά στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου , το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν είχαν ανάμιξη με την υπόθεση και οτι έπεσαν « θύματα παραπλάνησης».

Μεταξύ άλλων στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται οτι «« σκοπός των κατηγορουμένων ήταν με την δημοσίευση και την διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς».

Σύμφωνα με την κατηγορία , « η προκληθείσα πλάνη είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να προβούν σε αγορές μετοχών εκ των οποίων υπέστησαν ζημία ισόποση με την διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής που πουλήθηκαν τα πακέτα των μετοχών με την διαδικασία των μεθοδευμένων και προσυνεννοημένων συναλλαγών , και της τιμής που οι μετοχές αγοράστηκαν από τους συγκεκριμένους επενδυτές , όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την ανακοίνωση της πώλησης των πακέτων με τις ψευδείς τιμές»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v