Εμπορική: Οι τράπεζες οδηγούν και πάλι την αγορά

Η τάση στη Σοφοκλέους παραμένει ανοδική αλλά υπάρχουν βάσιμες επιφυλάξεις για την δυνατότητα υπέρβασης των 2.700μ στο κοντινό μέλλον, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου.

Εμπορική: Οι τράπεζες οδηγούν και πάλι την αγορά
Η τάση στη Σοφοκλέους παραμένει ανοδική αλλά υπάρχουν βάσιμες επιφυλάξεις για την δυνατότητα υπέρβασης των 2.700μ στο κοντινό μέλλον, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου.

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο ΓΔ κινήθηκε ανοδικά, σημειώνοντας νέα υψηλότερη τιμή έτους στις 2.644μ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η μεταβλητότητα παρέμεινε υψηλή και είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω στο άμεσο μέλλον.

Η υπέρβαση των 2.578μ έδωσε τέλος στη συσσώρευση τιμών των προηγούμενων εβδομάδων. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι η εκτόνωση είχε ανοδική κατεύθυνση και συνδυάστηκε με αύξηση των συναλλαγών, η οποία όμως δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να «πιστοποιηθεί» η έναρξη μεγάλου ανοδικού κύματος.

Όπως αναφέραμε στη προηγούμενή μας ανάλυση, τον ρόλο «οδηγού» στην ανοδική κίνησης του ΓΔ έχουν αναλάβει και πάλι οι τραπεζικές μετοχές και πιστεύουμε ότι αυτές θα δώσουν πρώτες το σήμα «κορύφωσης» του ανοδικού κύματος που βρίσκεται σε ισχύ.

Η πλησιέστερη περιοχή αντίστασης εντοπίζεται στις 2.700μ. Ο συνδυασμός των αρνητικών αποκλίσεων στους τεχνικούς δείκτες και της υποαπόδοσης του ΓΔ τις τελευταίες εβδομάδες έναντι του Dow Jones και DAX, μας υποχρεώνει να έχουμε βάσιμες επιφυλάξεις για την δυνατότητα προσέγγισης (και πολύ περισσότερο υπέρβασης) των 2.680 -2.700μ.

Για να αναθεωρήσουμε αυτή την άποψη, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα ένα rally στις δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται εφικτός στόχος οι 2.800 – 2.850μ. Υπενθυμίζουμε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, στις 2.770μ, προσδιορίζεται το - συνηθέστερο - ποσοστό διόρθωσης 33%, από το υψηλότερο έως το χαμηλότερο σημείο της τελευταίας τριετίας.

Η περιοχή των 2.540μ αποτελεί πλέον την πλησιέστερη στήριξη και ενδεχόμενη παραβίαση της θα αποτελεί ένδειξης απώλειας της ανοδικής δυναμικής.

Οι επόμενες στηρίξεις στις 2.527μ και 2.465μ.Τεχνικοί δείκτες : ο Macd έδωσε σήμα αγορών (βέβαια να επισημάνουμε ότι ο δείκτης αυτός δεν ενδείκνυται σε φάσεις παλινδρομήσεων).

Ο Momentum (14ημ) παραμένει θετικός. Τέλος ο RSI 14ημ κινείται ακόμη σε ουδέτερα επίπεδα τιμών, αλλά αν ο ΓΔ κινηθεί υψηλότερα των 2.670μ πιθανότατα, θα βρεθεί σε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v