ΟΠΑΠ: Θετικές οι ΑΧΕ για συμφωνία με πράκτορες

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για την υπογραφή της σύμβασης του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες, εκτιμώντας ότι έτσι ο οργανισμός ενοποιεί το δίκτυό του και αποκτά ικανοποιητική άμυνα απέναντι στους εναλλακτικούς παρόχους.

ΟΠΑΠ: Θετικές οι ΑΧΕ για συμφωνία με πράκτορες
Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για την υπογραφή της σύμβασης του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτόν ο οργανισμός ενοποιεί το δίκτυό του και αποκτά ικανοποιητική άμυνα απέναντι των τυχόν διεισδύσεων από ανταγωνιστές.    
 
Την εξασφάλιση της αποκλειστικότητας στη συνεργασία μεταξύ του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του εντοπίζει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του οργανισμού με τους πράκτορες.

Επιπλέον, επισημαίνει η χρηματιστηριακή κατοχυρώνει την αποκλειστικότητα στη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, αφού ο ΟΠΑΠ αναγνωρίζει το υφιστάμενο δίκτυο των πρακτορείων ως το μοναδικό δίκτυο διανομής. Κατά την άποψη της Marfin, η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες αποτελεί θετική είδηση καθώς αναμένεται να περιορίσει μια πηγή κινδύνου για την εταιρία, να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό το δίκτυο διανομής της από τον ανταγωνισμό και να προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων.

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη η HSBC, ενώ η Alpha Finance έχει την ίδια άποψη, επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός κατάφερε να ενοποιήσει το δίκτυό του πιθανότατα λίγο πριν από την απελευθέρωση των αγορών τζόγου. Στην πράξη, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η συμφωνία είναι πιθανό να λειτουργήσει σαν ασπίδα έναντι ξένων παρόχων που επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά.

Η Alpha Finance θεωρεί πως ήρθε η ώρα για ανάκαμψη της μετοχής, εκτιμώντας πως οι περισσότερες αρνητικές εξελίξεις έχουν ήδη προεξοφληθεί στην τιμή του τίτλου, ενώ βλέπει ανοδική αντίδραση μετά την πρόσφατη υποαπόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v