Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκδοση του πρώτου ETF στον GT30

Ύστερα από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ ανέλαβε να εκδώσει το πρώτο ETF πολλαπλών αγορών, στον νέο ελληνοτουρκικό δείκτη GT30.

Έκδοση του πρώτου ETF στον GT30
Ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 ο υπολογισμός του GT30, του κοινού δείκτη των χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης.

Ο GT30 υπολογίζεται από την εταιρία STOXX Ltd. και είναι ένας αξιόπιστος τρόπος καταγραφής της τάσης των τριάντα μεγαλύτερων σε όρους χρηματιστηριακής αξίας μετοχών των δύο χρηματιστηρίων.

Ύστερα από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ ανέλαβε να εκδώσει το πρώτο ETF πολλαπλών αγορών, στον νέο ελληνοτουρκικό δείκτη GT30. Η δημιουργία του προϊόντος καθώς και η έκδοση και η διάθεσή του στην ελληνική αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Με το παρόν ETF δίνεται η δυνατότητα στο επενδυτικό κοινό να τοποθετηθεί ταυτόχρονα και στις δύο αγορές, με μία μόνο κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζεται η εύκολη πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού με πρώτη αυτή της Τουρκίας.

Η δημιουργία των νέων ETFs βοηθά σημαντικά στην πολύπλευρη προσέγγιση των αναγκών του επενδυτικού κοινού, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές γίνεται εφικτή με απλό και ευέλικτο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v