Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Αξιόλογες αντιστάσεις στις 2.770-2.790

Υπεραγορασμένος εμφανίζεται ο Γενικός Δείκτης αλλά λόγω ανοδικού momentum δεν μπορεί να αποκλειστεί η καταγραφή υψηλότερης κορυφής, προς τη ζώνη 2.790 - 2.850 μονάδες, σημειώνει η Εμπορική.

Εμπορική: Αξιόλογες αντιστάσεις στις 2.770-2.790
Υπεραγορασμένος εμφανίζεται ο Γενικός Δείκτης αλλά λόγω ανοδικού momentum δεν μπορεί να αποκλειστεί η καταγραφή υψηλότερης κορυφής, προς τη ζώνη 2.790 - 2.850 μονάδες, σημειώνει η Εμπορική Τράπεζα στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.  

Όπως σημειώνει η τράπεζα, την εβδομάδα που διανύσαμε ο ΓΔ κινήθηκε έντονα ανοδικά, σημειώνοντας νέα υψηλότερη τιμή έτους στις 2.764,92μ (στη συνεδρίαση της Πέμπτης). 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Εμπορική ανέφερε ότι, εφόσον αντέξει η στήριξη των 2.580μ, παραμένει «ζωντανό» το σενάριο υπέρβασης των 2.700μ και προσέγγισης των 2.790μ.

Πράγματι η χαμηλότερη τιμή κλεισίματος ήταν στις 2.581μ (την Δευτέρα) και στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά μέχρι το άνω όριο της γραμμής τάσης Χ, το οποίο στη παρούσα φάση εντοπίζεται στις 2.770μ. Αν η ανοδική κίνηση ήταν πιο «αργή», ο ΓΔ θα συναντούσε την ευθεία/αντίσταση λίγο υψηλότερα, στις 2780 – 2.790μ. 

Σύμφωνα πάντα με την Εμπορική, οι προαναφερόμενες αντιστάσεις αντιμετωπίζονται ως πιθανές τοπικές κορυφές, τουλάχιστον σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Επίσης δεν θα αποτελούσε έκπληξη ένα πισωγύρισμα, ώστε να καλυφθεί το πρόσφατο χάσμα τιμών ανάμεσα στις 2.691μ και 2.685μ, πριν διαμορφωθεί η επόμενη βραχυχρόνια τάση του ΓΔ. Πάντως η στήριξη κλειδί για την διατήρηση της ανοδικής τάσης, βρίσκεται χαμηλότερα στη περιοχή των 2.620μ. 

Αν διασπασθούν ανοδικά οι 2.770μ με μέτριους όγκους συναλλαγών, δεν θα αλλάξει σημαντικά η τεχνική εικόνα, απλώς επεκτείνονται τα περιθώρια ανόδου μέχρι τις 2.850μ (άνω όριο τρίμηνου ανοδικού καναλιού).

Αν όμως υπάρξει ανοδική υπέρβαση των 2.770μ με σημαντική αύξηση των συναλλαγών, τότε η Εμπορική αναμένει ένα σημαντικό rally τιμών με κατεύθυνση την ζώνη 2.930 – 2.980μ. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις που να συνηγορούν σε αυτό το σενάριο στο άμεσο μέλλον. 

Στην αντίθετη περίπτωση, που διασπασθεί η στήριξη των 2.620μ, επίσης αλλάζει σημαντικά η τεχνική εικόνα, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες αξιόλογης διορθωτικής κίνησης, με κατεύθυνση την ζώνη 2.460 – 2.410μ. Και σ’ αυτή την περίπτωση, η εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών θα καθορίσει το εύρος της υποχώρησης. 

Για πολλοστή φορά, η τράπεζα υπενθυμίζει ότι στις 2.770μ, προσδιορίζεται το - συνηθέστερο - ποσοστό διόρθωσης 33%, από το υψηλότερο έως το χαμηλότερο σημείο του ΓΔ στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας. 

Τεχνικοί δείκτες : Επί μέρους, ο Macd έδωσε σήμα αγορών (μόλις ξεπεράσθηκαν οι 2.685μ) και ο Momentum (14ημ) παραμένει θετικός. Τέλος ο RSI 14ημ, προσέγγισε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών (αλλά όχι ακραίες).

Το «πρόβλημα» είναι οι συνεχιζόμενες αρνητικές αποκλίσεις των τεχνικών δεικτών, οι οποίες όταν συνδυασθούν με διασπάσεις στηρίξεων, θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ως «επιθετικά» σήματα μείωσης θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v