Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΕ: Παρουσίαση τριών γερμανικών εταιριών

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην 'Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση, για πρώτη φορά στην Αθήνας, 3 εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΕΘΕ: Παρουσίαση τριών γερμανικών εταιριών
Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην 'Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση, για πρώτη φορά στην Αθήνας, 3 εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Οι τρείς εταιρείες που παρουσιάστηκαν στα μέλη της Ε.Θ.Ε., Systaic AG, BayWa AG και Wacker Chemie AG έχουν σημαντική δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεωσίμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), σε αγροτικά προϊόντα και σε εξειδικευμένα χημικά προϊόντα αντίστοιχα, τόσο στην Γερμανία και σε χώρες της Κεντρικής της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο για την Wacker Chemie AG.

Ειδικότερα η SYSTAIC AG σχεδιάζει και κατασκευάζει φωτοβολταϊκά συστήματα για κτίρια, εγκαταστάσεις και οχήματα καθώς και μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σημαντική της και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα είναι η ανάπτυξη συστημάτων που μετατρέπουν ή αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια. Τελευταία επένδυση αιχμής αποτελεί η ανάπτυξη αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας για χρήση σε οχήματα (solar roof).

Η BayWa AG ιδρύθηκε το 1923 δραστηριοποιείται στον κλάδο του εξοπλισμού αγροτικών εγκαταστάσεων και της ενέργειας.

Oι κύριες αγορές της BayWa είναι η Γερμανία, η Αυστρία και η Ανατολική Ευρώπη στους εξής τομείς:

1. Αγροτικά προϊόντα & Βιομηχανία Τροφίμων- παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως Εξοπλισμούς και Μηχανήματα, Υποδομές και Εγκαταστάσεις μέσω εκτεταμένου δικτύου 2.700 σημείων διανομής.

2. Υλικά Κατασκευών - Δεύτερη σε μερίδιο αγοράς στη Γερμανία μέσω δικτύου DIY & Garden Centers.

3. Ενέργεια - Κατέχει ηγετική θέση στη διάθεση Bio-Diesel και λιπαντικών από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, με εκτεταμένο δίκτυο στη Γερμανία και την Αυστρία.

Τόσο η SYSTAIC AG και η BayWa AG είναι εισηγμένες στο CDAX.

Η WACHER CHEMIE AG ιδρύθηκε το 1914 και σήμερα είναι μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως εταιριών στον κλάδο των εξειδικευμένων χημικών προϊόντων, ειδικά αυτών που προορίζονται για την κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων (Polysilicon) και Hyperpure Silicon, με πλήθος εφαρμογών στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και της βιομηχανίας. Η εταιρία μετέχει στο Δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (ΜDAX) και κατέχει σημαντική θέση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας λόγω της ιδιαίτερα καινοτόμου τεχνογνωσίας που κατέχει στον κλάδο δραστηριότητάς της.

Την επιμέλεια των παρουσιάσεων είχε η 4η μεγαλύτερη ιδιωτική Τράπεζα της Γερμανίας Reuschel & Co. Η Reuschel & Co, που έχει έδρα το Μόναχο συγχωνεύθηκε πρόσφατα με
την ιδιωτική Τράπεζα Donner Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v