Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δείκτης Emerging Markets από την HSBC

Η HSBC, λανσάρει το νέο δείκτη EMI που βασίζεται στη μεγαλύτερη μελέτη οικονομικών στοιχείων των αναδυόμενων αγορών και εκτιμά πως αυτές μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Δείκτης Emerging Markets από την HSBC
Η HSBC, λανσάρει το νέο δείκτη EMI (Emerging Markets Index) που βασίζεται στη μεγαλύτερη μελέτη οικονομικών στοιχείων των αναδυόμενων αγορών και εκτιμά πως αυτές μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Με στοιχεία που προέρχονται από πάνω από 5,000 Διευθυντών Προμηθειών (Purchasing Managers) εταιρειών 13 χωρών, ο HSBC EMI είναι ένας ισχυρός δείκτης που αφορά στην οικονομική και επιχειρηματική ευρωστία των αναδυόμενων και ταχύτατα αναπτυσσόμενων αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο δείκτης HSBC Emerging Markets Index αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση και ανταπόκριση στις αλλαγές των μακροοικονομικών τάσεων των αναδυόμενων αγορών, θα δημοσιεύεται από την HSBC ανά τρίμηνο και οι εκθέσεις αυτές είναι προσβάσιμες στην διαδικτυακή διεύθυνση www.hsbc.com/emergingmarketsindex.

Η ραγδαία ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών και ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αναδεικνύουν τη χρησιμότητα του HSBC EMI. Για ακόμα μία φορά, μετά και από την πρόσφατη μετακίνηση του CEO του Ομίλου Michael Geoghegan στο Χονγκ Κονγκ, επιβεβαιώνεται η ευαισθητοποίηση και η μακρόχρονη δέσμευση της HSBC προς τις αναδυόμενες αγορές.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Stephen Green, πρόεδρος της HSBC Holdings: «Καθώς το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο μετατοπίζεται από τα Δυτικά στα Ανατολικά, η οικονομική ενδυνάμωση των αναδυόμενων αγορών θα αποκτήσει ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών και των διεθνών σχέσεων».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v