Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EK: Περιορισμοί στη διάθεση μεριδίων hedge funds

Σαφής περιορισμός στη διάθεση μεριδίων ή μετοχών ξένων hedge funds τίθεται με το σχέδιο απόφασης που προωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με στόχο την προστασία του επενδυτικού κοινού.

EK: Περιορισμοί στη διάθεση μεριδίων hedge funds
Σαφής περιορισμός στη διάθεση μεριδίων ή μετοχών ξένων hedge funds τίθεται με το σχέδιο απόφασης που προωθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με στόχο την προστασία του επενδυτικού κοινού που στρέφεται σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις για επένδυση των κεφαλαίων του.

Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση σχέδιο απόφασης της Ε.Κ., στο εξής μόνο οι "επαγγελματίες" -βάσει του Ν. 3606/2007- επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα επένδυσης στα παραπάνω προϊόντα.

Επαγγελματίες επενδυτές θεωρούνται: τράπεζες, ΕΠΕΥ, άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων και οι εταιρίες διαχείρισής τους, διαπραγματευτές σε χρηματιστήρια εμπορευμάτων, ΑΕΕΧ και άλλοι θεσμικοί επενδυτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, επαγγελματίες επενδυτές νοούνται οι επιχειρήσεις που πληρούν σε ατομική βάση τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα κριτήρια μεγέθους: σύνολο ισολογισμού 20.000.000 ευρώ, καθαρό κύκλο εργασιών 40.000.000 ευρώ, ίδια κεφάλαια 2.000.000.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες επενδυτές που θα επενδύσουν στα παραπάνω προϊόντα θα έχουν την υποχρέωση ελάχιστου ποσού επενδυσης 50.000 ευρώ έκαστος.

Το πλήρες σχέδιο της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v