Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS: Υποβαθμίζει Εθνική, αναβαθμίζει Eurobank

Σε υποβάθμιση της ΕΤΕ σε "equalweight" και αναβάθμιση της Eurobank σε "overweight" και σε αύξηση τιμών-στόχων για Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς προχωρά η Morgan Stanley.

MS: Υποβαθμίζει Εθνική, αναβαθμίζει Eurobank
Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Εθνική Τράπεζα σε "equalweight" από "overweight" και σε αναβάθμιση της Eurobank σε "overweight" από "underweight" προχωρά η Morgan Stanley.

Παράλληλα, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 27 ευρώ ανά μετοχή από 20 ευρώ προηγουμένως και για τη Eurobank στα 13,5 ευρώ από 7 ευρώ.

Επίσης, ο διεθνής οίκος προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank στα 15,5 ευρώ ανά μετοχή από 9 ευρώ προηγουμένως (διατηρώντας τη σύσταση "overweight") και για την Τράπεζα Πειραιώς σε 11 ευρώ από 7,5 ευρώ προηγουμένως (με σύσταση "equalweight").

Η Morgan Stanley τώρα προεξοφλεί ένα περισσότερο αισιόδοξο σενάριο για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στην κατεύθυνση των συνθηκών κινδύνου. Η αύξηση στα εγχώρια έσοδα από τόκους που παρατηρήθηκε στο β΄ τρίμηνο του 2009 ήταν η αρχή της τάσης ανάκαμψης. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι μακροπρόθεσμα οι ελληνικές τράπεζες θα ωφεληθούν από την αλλαγή στον κύκλο των επιτοκίων.

Όπως αναφέρει η Morgan Stanley, υπάρχει περιθώριο για επέκταση των περιθωρίων στην εγχώρια τραπεζική αγορά, η οποία θα ωφελήσει περισσότερο τις τράπεζες που έχουν υψηλότερη έκθεση στον επιχειρηματικό κλάδο, καλύτερη θέση στην αγορά και καλύτερης ποιότητας καταθετική βάση.

Η Alpha Bank παραμένει κορυφαία της επιλογή και ο οίκος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι λόγω του συντηρητικού δανειακού της χαρτοφυλακίου η τράπεζα είναι πιθανόν να επιστρέψει πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές στην κερδοφορία.

Αναφορικά με τη Eurobank, αναμένει συρρίκνωση της ποιότητας ενεργητικού στα επόμενα λίγα τρίμηνα. Ωστόσο, η Morgan Stanley δηλώνει τώρα περισσότερο άνετη με την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και λιγότερο απαισιόδοξη με τις δραστηριότητές της στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

Η Eurobank προσφέρει το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου κατά το αισιόδοξο σενάριο, αναφέρει η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι η τράπεζα έχει την υψηλότερη προ προβλέψεων κερδοφορία μετά την Εθνική. Ο οίκος, μάλιστα, "ποντάρει" στη μείωση του χαρτοφυλακίου της λιανικών χορηγήσεων και έτσι στο μικρότερο άνοιγμα των περιθωρίων έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών.

Σε ό,τι αφορά την υποβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας, ο οίκος θεωρεί ότι η αγορά υπερεκτιμά την πιθανή ανάπτυξη των εγχώριων περιθωρίων. Αν και προσυπογράφουν τη δυναμική της κερδοφορίας στην Τουρκία, οι αναλυτές της Μ.S. θεωρούν ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένο στο premium της αποτίμησης της Εθνικής.

Μεγάλη βελτίωση στην κερδοφορία προεξοφλεί η αποτίμηση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει η Morgan Stanley, αν και προβλέπει ότι η τράπεζα θα εξακολουθήσει να πλήττεται από συρρίκνωση της ποιότητας ενεργητικού. Επίσης, μεταξύ άλλων, ο οίκος επισημαίνει την καλή κεφαλαιακή θέση της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v