Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε. Βάρσος (Merit): Εικόνα αισιοδοξίας στο Χ.Α.

Εικόνα ιδιαίτερης αισιοδοξίας δίνει το ταμπλό του ΧΑ, σύμφωνα με τον κ. Εμμ. Βάρσο της Merit ΑΧΕΠΕΥ. Εκτιμά ότι οι δεικτοβαρείς τράπεζες διαπραγματεύονται στη δίκαιη αξία τους και πως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ έχουν υστερήσει.

Ε. Βάρσος (Merit): Εικόνα αισιοδοξίας στο Χ.Α.
Εικόνα ιδιαίτερης αισιοδοξίας δίνει το χρηματιστηριακό ταμπλό, σύμφωνα με τον κ. Εμμ. Βάρσο. Ο πρόεδρος της Merit ΑΧΕΠΕΥ θεωρεί ότι η αγορά ικανοποιήθηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις και από τις πρώτες "φωτογραφίες" διακυβέρνησης.

Κατά τον ίδιο, είναι προφανές ότι οι τράπεζες θα επιχειρήσουν διαφυγή από τις προνομιούχες μετοχές που κατέχει το Δημόσιο, ενώ οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι είναι διαπραγματεύσιμοι πολύ κοντά στη "δίκαιη" αξία τους. Αντίθετα, θα μπορούσε να υποστηριχτεί ότι έχουν υστερήσει άλλες μετοχές του 20άρη, όπως του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Merit, "η ποιότητα" των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιείται στην παρούσα χρονική στιγμή στη Σοφοκλέους πιθανότατα "απαγορεύει" την ενασχόληση με τη μικρή κεφαλαιοποίηση και αυτό σε συνδυασμό με τη μικρή παρουσία "κωδικών λιανικής" δίνει την εικόνα παρατεταμένης αδράνειας.

Τα ξένα χαρτοφυλάκια εκτός από θεμελιώδη ενδιαφέρονται και για τη συναλλακτική δραστηριότητα (αυτό επιτρέπει την ευκολία εισόδου αλλά και εξόδου) και βέβαια η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης επιμένουν να... υποσιτίζονται συναλλακτικά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v