Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Θετικές οι ΑΧΕ για χαμηλότερο επιτόκιο

Θετικές στην κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για τις πιστωτικές κάρτες εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές.

Πειραιώς:Θετικές οι ΑΧΕ για χαμηλότερο επιτόκιο
Θετικές στην κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για τις πιστωτικές κάρτες εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξει εξ αυτού αύξηση του μεριδίου αγοράς για το ίδρυμα.    

Σε πιθανή άνοδο του όγκου θα μπορούσε να οδηγήσει η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει η Alpha Finance, ενώ όπως επισημαίνει η επίπτωση στα περιθώρια θα είναι πιθανότατα μικρή, δεδομένου ότι τα νέα επιτόκια ισχύουν μόνο για νέες μεταφορές και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Πιθανή αύξηση του μεριδίου αγοράς πιστωτικών καρτών βλέπει για την τράπεζα η Marfin Analysis, ενώ τονίζει ότι το ποσοστό αγοράς στη συγκεκριμένη δραστηριότητα (περίπου 6%) είναι αναντίστοιχο με το συνολικό ποσοστό του ιδρύματος στα δάνεια (11%).

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ωστόσο ότι η επίδραση θα είναι μικρή αφού οι εγχώριες πιστωτικές κάρτες δεν αποτελούν περισσότερο από το 2% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας. Επιπρόσθετα, η μείωση θα ισχύσει μόνο για τέσσερις μήνες και θα αφορά σε αγορές και όχι σε ανάληψη μετρητών μέσω της κάρτας.

Σε κάθε περίπτωση, και υποθέτοντας ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της Πειραιώς μειώνονται κατά 5% για τέσσερις μήνες, η τράπεζα θα μπορούσε να απωλέσει 10 εκατ. ευρώ από τα καθαρά έσοδά της από τόκους ή 7,7 εκατ. ευρώ από τα καθαρά της κέρδη. Εξάλλου, άλλες τράπεζες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την κερδοφορία του προϊόντος, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v