Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Τι προβλέπουν για το Q3 Marfin και HSBC

Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση και οριακά χαμηλότερες επισφάλειες σε σχέση με το β' τρίμηνο εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου στο γ' τρίμηνο. Τι προβλέπει η HSBC.

Κύπρου: Τι προβλέπουν για το Q3 Marfin και HSBC
Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση και οριακά χαμηλότερες επισφάλειες σε σχέση με το β' τρίμηνο εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου στο γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, η Marfin προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 90,1 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, έναντι 131 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 84,5 εκατ. στο β' τρίμηνο του 2009.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ανέλθουν στα 222 εκατ. στο τρίμηνο, αυξημένα τόσο έναντι του γ' τριμήνου του 2008 κατά 14,2%, όσο και έναντι του β΄τριμήνου του 2009.

Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 57 εκατ. ευρώ, οριακά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές στο β' τρίμηνο του 2009 (60,8 εκατ. ευρώ). 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα λόγω της εξαγοράς της Uniastrum Bank στο δ' τρίμηνο του 2009. 

Η Marfin διατηρεί σύσταση "accumulate" με τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ για την τράπεζα. 

Εν τω μεταξύ, χαμηλότερη εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη τριμήνου της Κύπρου καταθέτει η HSBC σε έκθεσή της όπου διατηρεί "overweight" με τιμή-στόχο στα 6,3 ευρώ για την τράπεζα. 

Η HSBC εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 75 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12% σε σχέση με το β' τρίμηνο, καθώς οι υψηλές προβλέψεις θα επισκιάσουν την ισχυρή παραγωγή εσόδων από τις βασικές δραστηριότητες. 

Αν και βλέπει σταθεροποίηση των επισφαλειών σε Ελλάδα και Κύπρο, η HSBC εκτιμά ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις διεθνείς δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου θα έχουν αυξηθεί.

Ειδικότερα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε επίπεδο ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στο 4,9% του συνόλου των χορηγήσεων. Οι προβλέψεις στο γ΄τρίμηνο αναμένονται αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 67 εκατ. ευρώ. 

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει αποτελέσματα στις 4 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο