ΣΜΕΧΑ: Σφοδρή κριτική σε Μίχαλο

Την έντονη αντίδραση του ΣΜΕΧΑ προκάλεσε η υποβολή από το ΕΒΕΑ υπομνήματος προς τον Πρωθυπουργό για την οικονομία, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με επι μέρους φορείς. Για σοβαρότατες ελλείψεις κάνει λόγο ο σύνδεσμος.

ΣΜΕΧΑ: Σφοδρή κριτική σε Μίχαλο
Την έντονη αντίδραση του ΣΜΕΧΑ προκάλεσε η υποβολή εκ μέρους του προέδρου του ΕΒΕΑ υπομνήματος προς τον Πρωθυπουργό για την οικονομία, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με επι μέρους φορείς.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο και τα μέλη του ΔΣ, ο ΣΜΕΧΑ, τονίζει ότι η υποβολή ενός υπομνήματος στον Πρωθυπουργό με προτάσεις οικονομικής πολιτικής που αφορούν όλους τους κλάδους που εκπροσωπούνται από το Επιμελητήριο και καταβάλουν υποχρεωτικά συνδρομές, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό θέμα και δεν νοείται η ανάληψη ατομικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του προέδρου, χωρίς διαδικασίες διαβούλευσης.

Επίσης, τονίζει πως, αν και ο ΣΜΕΧΑ δεν δηλώνει διαφωνία κατ’ αρχήν με το σύνολο των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, ωστόσο οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν προϊόν συλλογικής επεξεργασίας και συνεργασίας.

Ο ΣΜΕΧΑ διαπιστώνει σοβαρότατες ελλείψεις, ειδικότερα στις προτάσεις που αναφέρονται στο χρηματοπιστωτικό/χρηματοοικονομικό τομέα της Οικονομίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, είχε στη διάθεσή του αλλά αγνόησε την από 25/8/2009 επιστολή του ΣΜΕΧΑ (*), στην οποία αναφέρονταν τα θέματα που θα έπρεπε να τεθούν άμεσα σε ανοικτό διάλογο με τους εκπροσώπους της Πολιτείας. 

 
***Η επιστολή του ΣΜΕΧΑ στον Κ. Μίχαλο τον Αύγουστο και η νέα σημερινή επιστολή δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v