ΟΤΕ:Από "αδύναμο" έως "μικτό" το Q3 λένε αναλυτές

Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι ξένοι οίκοι στα αποτελέσματα τρίτου τρριμήνου που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, επισημαίνοντας τις τάσεις συρρίκνωσης στην κινητή τηλεφωνία, αλλά και εκτιμώντας ότι θα υπάρξει βελτίωση από το 2010.

ΟΤΕ:Από αδύναμο έως μικτό το Q3 λένε αναλυτές
Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι ξένοι οίκοι στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, επισημαίνοντας τις τάσεις συρρίκνωσης στην κινητή τηλεφωνία, αλλά και εκτιμώντας ότι θα υπάρξει βελτίωση από το 2010.     

Αδύναμα χαρακτηρίζει η JP Morgan τα αποτελέσματα του ΟΤΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι «κλειδί» των αποτελεσμάτων είναι η τάση συρρίκνωσης στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας- κάτι που υποστηρίζει την άποψη του οίκου ότι η προοπτική του κλάδου για την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη παραμένει απαιτητική.

Ο οίκος βλέπει πιθανή την υποχώρηση των EBITDA του 2010 ακόμη και σε επίπεδα χαμηλότερα των συγκλινουσών προβλέψεων, που κάνουν λόγο για 2,1 δισ. ευρώ. Η σύσταση διατηρείται “neutral”.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Merrill Lynch Bank of America, σε έκθεσή της με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου προσθέτοντας ότι οι λειτουργικές τάσεις των μεγεθών αναμένεται να "φαίνονται περισσότερο υγιείς" το 2010.

Παρά τη συρρίκνωση σε έσοδα και κέρδη του ΟΤΕ η Alpha Finance επισημαίνει σε ξεχωριστό της report τονίζει το καλό περιθώριο EBITDA που εμφάνισε ο οργανισμός στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι διατηρεί τη σύσταση Neutral και πως θα υπάρξει περιορισμένος κίνδυνος για καθοδική κίνηση της μετοχής- με αρνητικό σενάριο αυτό της τιμής στα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v