ΔΕΗ: Ικανοποίηση και ανησυχία από HSBC για Q3

Θετική για την πορεία των αποτελεσμάτων, αλλά αρκετά επιφυλακτική για τις προοπτικές της εταιρίας στο μέλλον εμφανίζεται η HSBC σε report της για τα αποτελέσματα της Επιχείρησης (10 Νοεμβρίου). 

ΔΕΗ: Ικανοποίηση και ανησυχία από HSBC για Q3
Θετική για την πορεία των αποτελεσμάτων, αλλά αρκετά επιφυλακτική για τις προοπτικές της εταιρίας στο μέλλον εμφανίζεται η HSBC σε report της για τα αποτελέσματα της Επιχείρησης. Όπως φαίνεται, η πολύ καλή επίδοση των μεγεθών στο εννεάμηνο δεν στάθηκε ικανή να αντισταθμίσει τις ανησυχίες για τους επομενους μήνες.    

Τα υψηλά αποθέματα νερού, η εντυπωσιακή κερδοφορία του εννεαμήνου και το ότι περισσότερο του 70% των αναγκών του δευτέρου εξαμήνου για πετρέλαιο έχουν αντισταθμιστεί συντελούν προς το να υπάρχει πιθανότητα οι εκτιμήσεις που αφορούν τα μεγέθη της ΔΕΗ για το 2009 να αναβαθμιστούν.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει όμως και τα σημεία ανησυχίας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης για «πάγωμα» των τιμολογίων στο 2010, ενώ οι τιμές των καυσίμων κινούνται ανοδικά.

Ακόμα, τονίζει, είναι πιθανόν να υπάρξει διοικητική αναδιάρθρωση στην επιχείρηση κάτι που ενδεχόμενα θα προκαλέσει καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των κεφαλαιακών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v