ΔΕΗ:Άνω των προβλέψεων το Q3, λένε οι αναλυτές

Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο γ' τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις της Proton κατά 7% και της Εθνικής-Π&Κ κατά 13,4%, τονίζουν οι χρηματιστηριακές. Η αποτίμηση της εταιρίας παραμένει ελκυστική, λέει η Π&Κ.

ΔΕΗ:Άνω των προβλέψεων το Q3, λένε οι αναλυτές
Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο γ' τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις της Proton κατά 7% και της Εθνικής-Π&Κ κατά 13,4%, τονίζουν οι χρηματιστηριακές.

Ειδικότερα, η Εθνική-Π&Κ χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η εταιρία ωφελήθηκε από τα χαμηλότερα κόστη καυσίμων και το ευνοϊκό ενεργειακό ισοζύγιο. Παράλληλα, τονίζει τη χαμηλή ζήτηση που παρατηρείται λόγω της διψήφιας μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος από βιομηχανίες και αγρότες.

Η αποτίμηση της εταιρίας παραμένει ελκυστική, λέει η Π&Κ, καθώς διαπραγματεύεται με εντυπωσιακό και ανεξήγητο (45% με όρους Ρ/Ε) discount έναντι των ανταγωνιστών της. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "outperform" με τιμή-στόχο στα 19,2 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Proton, τα μεγέθη ακολούθησαν την τάση των δυο προηγούμενων τριμήνων, με βασικό καταλύτη της καλής ετήσιας απόδοσης, την ισχυρή μείωση του κόστους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι την προβληματίζει η μείωση της ζήτησης, κάτι που, όπως αναφέρει, ενδέχεται να την οδηγήσει σε μείωση των εκτιμήσεων για τα έσοδα της ΔΕΗ το 2009 και το 2010. 

Η Alpha Finance τονίζει ότι παραμένει αγοραστής της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται με ισχυρό discount έναντι των μετοχών του κλάδου. Ωστόσο, σημειώνει ότι η μελλοντική κερδοφορία της εταιρίας υπόκειται σε ανεξέλεγκτους παράγοντες όπως οι αυξήσεις τιμολογίων, οι τιμές πετρελαίου και διοξειδίου του άνθρακα και η υλοποίηση του business plan.

Τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις της κατά 10,7% λόγω καλύτερου ενεργειακού μείγματος και περιορισμού των δαπανών, σημειώνει η Alpha Fin.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v