Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος-Μέτκα: Τι βλέπουν οι αναλυτές για Q3

Οριακή υποχώρηση των κερδών του στο εννεάμηνο θα εμφανίσει ο όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών. Αναμένεται να παρουσιάσει καθαρά κέρδη 13,4 εκατ. ευρώ. Προβλέψεις για Μέτκα.

Μυτιληναίος-Μέτκα: Τι βλέπουν οι αναλυτές για Q3
Οριακή υποχώρηση των κερδών του στο εννεάμηνο θα εμφανίσει ο όμιλος Μυτιληναίος, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών.

Ειδικότερα, αναμένεται να παρουσιάσει καθαρά κέρδη 13,4 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 15,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας υποχώρηση 12,83%. 

Ακόμη μικρότερη εκτιμάται να είναι η υποχώρηση στα EBITDA του ομίλου, της τάξεως του 5%, στα 74,5 εκατ. ευρώ από 79,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2008. 

Τα έσοδα της Μυτιληναίος υπολογίζεται να εμφανίσουν υποχώρηση 35,02% στα 480,2 εκατ. ευρώ.  

Αναφορικά με το γ΄ τρίμηνο, ο μέσος όρος των προβλέψεων 6 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters κάνει λόγο για κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, από ζημίες 8,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η οποία είχε επιβαρυνθεί από ισχυρά χρηματοοικονομικά κόστη. 

Τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να παραμείνουν σταθερά, στα 23,4 εκατ. ευρώ, παρά την εκτιμώμενη μείωση των εσόδων κατά 35% στασ 157,8 εκατ. ευρώ μετά το "πάγωμα" των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία. 


Προβλέψεις για τη Μέτκα

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών, η ΜΕΤΚΑ αναμένεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη 16,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, μειωμένα κατά 30,3% σε ετήσια βάση και τα έσοδα ανέρχονται στα 179 εκατ. ευρώ (-40,13%). Ανάλογη πτώση (45%) εκτιμάται και για τα EBITDA της εταιρίας, στα 28,2 εκατ. ευρώ. 

    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v