Πειραιώς: Θετική έκπληξη για τους αναλυτές το Q3

Θετική έκπληξη σε ό,τι αφορά τα κέρδη της επιφύλαξε η Τράπεζα Πειραιώς στους αναλυτές, το οποίο οι περισσότεροι το αποδίδουν στα έσοδα από συναλλαγές και προμήθειες

Πειραιώς: Θετική έκπληξη για τους αναλυτές το Q3
Θετική έκπληξη σε ό,τι αφορά τα κέρδη της επιφύλαξε η Τράπεζα Πειραιώς στους αναλυτές, το οποίο οι περισσότεροι το αποδίδουν στα έσοδα από συναλλαγές και προμήθειες.  

Ειδικότερα, ανάλογα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν η Citigroup και η UBS τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς σε εκθέσεις τους (19/11).

Η Citigroup αναφέρει ότι τα έσοδα της τράπεζας από το trading ήταν ισχυρά και υψηλότερα των προβλέψεών της. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιβραδύνθηκαν.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση "hold".

Aπό την πλευρά της, η UBS αποδίδει τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της τράπεζας στα έσοδα από συναλλαγές, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 16 ευρώ και τη σύσταση "buy".

Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα κέρδη του τριμήνου της Πειραιώς η Εθνική - P&K, επισημαίνοντας ότι η καλύτερη επίδοση πρέπει να αποδοθεί βασικά στα καλύτερα του αναμενομένου έσοδα από συναλλαγές και λιγότερο στα καθαρά έσοδα από τόκους και στα έσοδα από προμήθειες. Η τιμή-στόχος έχει τεθεί στα 13 ευρώ και η σύσταση "neutral".

Αντίστοιχη των εκτιμήσεων ήταν η λειτουργική επίδοση της Τράπεζας Πειραιώς σε όρους τόσο εσόδων όσο και κόστους, αναφέρει στο πρωινό της report η Alpha Finance, ενώ, όπως τονίζει, η κερδοφορία ωφελήθηκε από τα αποτελέσματα από συναλλαγές.

Κατά 50% ξεπέρασαν τις προσδοκίες της HSBC τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω εσόδων από συναλλαγές και της καλύτερης διαχείρισης κόστους. Όπως αναφέρει ο οίκος, τα τραπεζικά κέρδη παρέμειναν αδύναμα, ενώ οι ζημίες λόγω επισφαλειών μειώθηκαν σε όλες τις περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v