Εθνική: Θετικά τα μεγέθη Q3, λένε οι αναλυτές

Θετικά χαρακτηρίζουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνική Τράπεζας, επισημαίνοντας τα υπεράνω των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους, και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Εθνική: Θετικά τα μεγέθη Q3, λένε οι αναλυτές
Θετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας τα υπεράνω των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους, και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Οι ξένοι

Σε μείωση των εκτιμήσεων της για την κερδοφορία της Εθνικής το 2009 κατά 50 εκατ. ευρώ προχωρά η Credit Suisse προκειμένου όπως αναφέρει, να αποτυπώσει την πλήρη ετήσια επίπτωση του σχήματος εθελούσια αποχώρησης. Ο οίκος, όπως αναφέρει στο report του με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου, δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις για το 2010 και το 2011, ενώ διατηρεί την τιμή στόχο στα 28 ευρώ και τη σύσταση σε outperform.

Υπεράνω των συγκλινουσών εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Εθνικής, σύμφωνα με το report της Merrill Lynch Bank of America με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου. Ο οίκος που διατηρεί την τιμή στόχο στα 30 ευρώ και τη σύσταση σε “buy”, αναφέρει ότι η Εθνική ξεπέρασε τις προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο, λόγω προβλέψεων και φόρων.

Η Merrill Lynch επιλέγει να κρατήσει από τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων:
* Το μεσοπρόθεσμο ROE του 25% σημαίνει ανοδική κίνηση της τρέχουσας τιμής μετοχών κατά 80%
* Το επιτοκιακό περιθώριο ήταν καλύτερο του αναμενομένου
* Τη σωστή τοποθέτηση της τράπεζας ώστε να αποδώσει δανειακή ανάπτυξη υπεράνω του μέσου όρου
* Τη δημιουργία μη εξυπηρετούμενων δανείων που ήταν αυξημένη έναντι του αναμενομένου.

«Καλά» χαρακτηρίζει τα κέρδη τρίτου τριμήνου η UBS, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου επισημαίνει τα ισχυρά έσοδα από τόκους και προβλέπει ότι η μικρή απώλεια σε όρους συναλλαγών δεν θα λειτουργήσει αρνητικά. Η τιμή στόχος παραμένει αμετάβλητη στα 31 ευρώ και η σύσταση είναι "neutral".

«Αξιοπρεπή» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνική η Unicredit, ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι άξια πανηγυρισμών. Η ίδια σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου δεν προχωρά σε αλλαγές στις προβλέψεις της, διατηρεί τη σύσταση Hold και την τιμή στόχο των 23 ευρώ.

Οι Έλληνες
 
Την βασική λειτουργική επίδοση της τράπεζας, η οποία παρέμεινε ισχυρή λόγω ισχυρών εσόδων από τόκους και μειωμένου κόστους κινδύνου, επισημαίνει η Alpha Finance στο πρωινό της report, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα της Εθνικής.

Υπεράνω των συγκλινουσών προβλέψεων χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της Εθνικής η HSBC τονίζοντας ωστόσο ότι τα μεγέθη της τράπεζας υπολείπονταν των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής.

«Ικανοποιητικά» χαρακτήρισε τα μεγέθη της Εθνικής η Marfin Analysis, καθώς, όπως υποστηρίζει ξεπέρασε τις συγκλίνουσες προβλέψεις λόγω καλύτερων εσόδων από τόκους, χαμηλότερων προβλέψεων και φόρων, παρά την απώλεια στις προβλέψεις και έσοδα από μη βασικές δραστηριότητες.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τον τίτλο της τράπεζας, στα 26,6 ευρώ από 25,9 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της μετά το Q3 της τράπεζας, ενώ τονίζει ότι ο τίτλος παραμένει κορυφαία επιλογή της και διατηρεί σύσταση "overweight".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v