Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: "Βαρίδι" για Q3 το ΚΙΝΟ λένε οι ΑΧΕ

Στις αδύναμες επιδόσεις του ΚΙΝΟ και στην πίεση των περιθωρίων κέρδους λόγω των υψηλότερων αποδόσεων κερδών στους παίκτες αποδίδουν οι αναλυτές τα χαμηλότερα του αναμενoμένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Βαρίδι για Q3 το ΚΙΝΟ λένε οι ΑΧΕ
Στις αδύναμες επιδόσεις του ΚΙΝΟ και στην πίεση των περιθωρίων κέρδους λόγω των υψηλότερων αποδόσεων κερδών στους παίκτες αποδίδουν οι αναλυτές τα χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, ενώ η Citigroup προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου.

Αναλυτικότερα, η αδυναμία του ΚΙΝΟ, για πρώτη φορά από τότε που λανσαρίστηκε το παιχνίδι, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων, αναφέρει η Eurobank Sec., η οποία εκτιμά πως ο λόγος για την αδυναμία αυτή θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός της δυσμενούς μακροοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και της απαγόρευσης του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι αποδόσεις των κερδών στους παίκτες του Στοιχήματος εξηγούν την αύξηση των πωλήσεων του παιχνιδιού, ωστόσο ευθύνονται και για τις πιέσεις στα περιθώρια κέρδους. Η Eurobank Sec. διατηρεί υπό αναθεώρηση την τιμή-στόχο των 19,50 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "hold" για τον ΟΠΑΠ.

Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες κατά 35 εκατ. ευρώ πωλήσεις του ΚΙΝΟ, αλλά και στα χαμηλότερα του αναμενομένου έσοδα, αναφέρει η Alpha Finance, η οποία σημειώνει πως η αύξηση των αποδόσεων των κερδών στους παίκτες δεν άφησε περιθώριο για κέρδη. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει παράλληλα πως η νέα διοίκηση του οργανισμού θα φέρει «φρέσκο αέρα» για τη μετοχή, καθώς οι περισσότερες αρνητικές εξελίξεις έχουν ήδη προεξοφληθεί στην τιμή της.

Την αδυναμία του ΚΙΝΟ τονίζει και η Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή αναφέρει ακόμη πως η διανομή του κόστους και οι αποδόσεις των κερδών του Στοιχήματος στους παίκτες πίεσαν τα περιθώρια κέρδους σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο το γ΄ τρίμηνο. Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για το δ΄ τρίμηνο και για το σύνολο της χρήσης, καθώς θεωρεί πως το «πάγωμα» της νέας φορολογίας και οι ισχυρές επιδόσεις των άλλων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ θα αντισταθμίσουν την αδυναμία του ΚΙΝΟ, θα μειώσει ωστόσο την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 5%-7%, ώστε να αντανακλώνται η «ωρίμανση» του ΚΙΝΟ και οι επιπτώσεις της φορολογίας επί των κερδών.

Η Beta Χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει "μεικτά" τα αποτελέσματα του οργανισμού, σημειώνοντας ότι το γ' τρίμηνο ήταν καλύτερο από το α' εξάμηνο για το Πάμε Στοίχημα. Στην έκθεσή της, διατηρεί σύσταση "outperform" με τιμή-στόχο στα 23,95 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στα 18 ευρώ ανά μετοχή, από 17 ευρώ προηγουμένως, αύξησε την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση "hold".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v