Εμπορική: Οι 2.350 αξιόλογη αντίσταση για το ΓΔ

Βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο εύρος της ανοδικής αντίδρασης ενώ μεσοπρόθεσμα, το επόμενο «στοίχημα» της αγοράς, είναι η δυνατότητα παραμονής υψηλότερα των 2.100 τονίζει η Εμπορική.

Εμπορική: Οι 2.350 αξιόλογη αντίσταση για το ΓΔ
Οι 2.350 μετατράπηκαν πλέον στην πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση τονίζει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου.

Οπως αναφέρει βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο εύρος της ανοδικής αντίδρασης ενώ μεσοπρόθεσμα, το επόμενο «στοίχημα» της αγοράς, είναι η δυνατότητα παραμονής υψηλότερα των 2.100μ.

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο ΓΔ κινήθηκε έντονα πτωτικά, καθώς μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από την καθοριστική - όπως αποδείχτηκε - στήριξη των 2.420μ, την διέσπασε καθοδικά.

Το γεγονός ότι η διάσπαση συνδυάστηκε με σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών, προξένησε σημαντική επιτάχυνση της πτωτικής τάσης, με αποτέλεσμα να διασπασθεί και η επόμενη στήριξη των 2.265μ και να σημειωθεί χαμηλότερη τιμή την Παρασκευή στις 2.164,11μ, από όπου αντέδρασε ανοδικά.

Επισημαίνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των 2.100μ εντοπίζεται ισχυρότατη στήριξη (χαμηλότερη τιμή κλεισίματος του τελευταίου εξαμήνου στις 2.103μ και ενδοσυνεδριακά στις 2.071μ).

Για όσο χρονικό διάστημα παραμένει απαραβίαστη αυτή η στήριξη (σύμφωνα με τις τρέχουσες ενδείξεις αποτελεί την πιθανότερη εξέλιξη), το κυρίαρχο σενάριο για το επόμενο τρίμηνο θα είναι η παλινδρόμηση του ΓΔ ανάμεσα στις 2.580μ και τις 2.100μ. Είναι πιθανό να δοκιμασθεί αυτή η στήριξη σε δεύτερη φάση, όπου και θα κριθεί τελικά η μεσοπρόθεσμη τάση.

Βραχυπρόθεσμα, αν θεωρήσουμε ότι ήδη σημειώθηκε το χαμηλότερο σημείο στις 2.164μ, ο ελάχιστος στόχος μιας ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης προσδιορίζεται στις 2.350μ, όπου εντοπίζεται και η πρώτη αξιόλογη αντίσταση. Αδυναμία επίτευξης αυτού του στόχου, θα εκληφθεί ως σαφή προειδοποίηση για συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς τις 2.100μ.

Η ισχυρότερη αντίσταση και θεωρητικά η μέγιστη δυνατή τιμή για το άμεσο μέλλον, προσδιορίζεται στις 2.450μ (όρια καθοδικής γραμμής τάσης και διόρθωση 50% του τελευταίο πτωτικού κύματος). Η αντίσταση των 2.580μ θεωρείται αντίστοιχα, η πιο ισχυρή για το προσεχές τρίμηνο

Στην περίπτωση που διασπασθούν και 2.100μ (σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες πραγματοποίησης με τις τρέχουσες ενδείξεις) τότε η επόμενη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1.950μ.

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το σήμα πωλήσεων αλλά η σημαντική απομάκρυνσή του από τον κ.μ.ο, αυξάνει τις πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης. Ο Momentum (14ημ) παραμένει αρνητικός, στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους. Τέλος ο RSI 14ημ (κάτω γράφημα) προσεγγίζει πλέον τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v