"Αγοράστε μετοχές της ΕΤΕ", λέει η Credit Suisse

Παρά τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες σχετικά με τις αλλαγές στη διοίκηση της τράπεζας και τη διεύρυνση των spreads των κρατικών ομολόγων, η Credit Suisse θεωρεί πως οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν μετοχές της Εθνικής.

Αγοράστε μετοχές της ΕΤΕ, λέει η Credit Suisse
Παρά τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες σχετικά με τις αλλαγές στη διοίκηση της τράπεζας και τη διεύρυνση των spreads των κρατικών ομολόγων, η Credit Suisse θεωρεί πως οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Σε έκθεσή της στις 30 Νοεμβρίου, η Credit Suisse σημειώνει πως οι μετοχές της ΕΤΕ υποαπέδωσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω των ανησυχιών για τη διεύρυνση των spreads. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, στην περίπτωση που η διεύρυνση των spreads κατά 60 μονάδες βάσης γίνει μόνιμη, τότε η επίπτωση για την Εθνική θα είναι  έκτακτη υποχώρηση του NAV κατά 318 εκατ. ευρώ (3,5% επί του ανακοινωθέντος NAV γ΄ τριμήνου) και των κερδών κατά 36 εκατ. ευρώ (2,7% επί των εκτιμώμενων καθαρών κερδών της χρήσης 2009).

Όσον αφορά στις αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής, ο διεθνής οίκος σημειώνει πως αν και η παρούσα διοίκηση της τράπεζας υπήρξε, κατά την άποψη της Credit Suisse, επιτυχής σχετικά με την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΤΕ, θεωρεί πως τα διαπιστευτήρια της νέας διοίκησης είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με τον οίκο, καταλύτες θα είναι οι ανακοινώσεις για τη στρατηγική και το επιχειρηματικό σχέδιο από τη νέα διοίκηση, καθώς και τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου (τα οποία πιθανότατα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2010).

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως η μετοχή της ΕΤΕ είναι διαπραγματεύσιμη με προσαρμοσμένο ΡΕ 8,9 και Ρ/TBV 1,7 για το 2009, τονίζοντας πως ακόμα και υπό ένα ακραίο σενάριο είναι δύσκολο να υποστηριχθεί επιχείρημα για πλήγμα στην κερδοφορία της τράπεζας μεγαλύτερο του 10%.

Η τιμή-στόχος για την Εθνική διατηρείται στα 28 ευρώ ανά μετοχή, ενώ αμετάβλητη παραμένει η σύσταση "outperform'.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v