XA: Λύση στο θέμα με συναλλαγές της Alapis

Ξανά στο ταμπλό από τις 7 Δεκεμβρίου οι μετοχές της Alapis, με νέο στατικό και δυναμικό ορίου του ΑΜΕΜ, καθώς λύθηκε τελικά το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσής τους την Παρασκευή.

XA: Λύση στο θέμα με συναλλαγές της Alapis
Ξανά στο ταμπλό από τις 7 Δεκεμβρίου οι μετοχές της Alapis, με νέο όμως στατικό και δυναμικό όριο του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας, καθώς λύθηκε τελικά το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσής τους την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ του ΧΑ, οι μετοχές της εταιρίας Alapis Α.Β.Ε.Ε. από 07/12/2009, είναι διαπραγματεύσιμες με νέο στατικό όριο Α.Μ.Ε.Μ. 30% (από 10%) και νέο δυναμικό όριο Α.Μ.Ε.Μ. 6% (από 2%), δεδομένου ότι η τιμή κλεισίματος είναι μικρότερη του ορίου των € 0,50 .

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας (call option) το ΧΑ αποφάσισε να θέσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης για το υπόλοιπο της συνεδρίασης τη μετοχή της Alapis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, λόγω του ανοίγματος μεταξύ τιμής αγοράς και τιμής πώλησης, προέκυψε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η δημοπρασία και το ΧΑ να αποφασίσει την προσωρινή αναστολή.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΧΑ ανέφερε ότι:

"Λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο βιβλίο εντολών της μετοχής Alapis στις 12:46:06 και είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ορθή μετάδοση των τιμών προσφοράς και ζήτησης (BBO) της αγοράς για τη συγκεκριμένη μετοχή, το Δ.Σ. του ΧΑ αποφάσισε την ακύρωση των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν από τις 12:46:06 έως την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ήτοι 19 συναλλαγές, όγκου 62.307 τεμαχίων και αξίας 28.661,22€

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την αλλαγή του στατικού και δυναμικού ορίου του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ), για τις μετοχές της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης με τιμή έναρξης μικρότερη ή ίση των 0,50€ . Πιο συγκεκριμένα το στατικό όριο ορίζεται σε 30% (από 10%) και το δυναμικό σε 6% (από 2%). Κατά συνέπεια το όριο σημαντικής απόκλισης διαμορφώνεται σε 7,5%".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v