Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Δεν ανησυχεί για χρεοκοπία, έλλειμμα

Στους περιορισμούς ρευστότητας που εμφανίζονται παραδοσιακά στα τέλη του έτους αποδίδει η Nomura τη διεύρυνση του spread των ελληνικών ομολόγων, θεωρώντας μακρινό σενάριο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Nomura: Δεν ανησυχεί για χρεοκοπία, έλλειμμα
Στους περιορισμούς ρευστότητας που εμφανίζονται παραδοσιακά στα τέλη του έτους αποδίδει η Nomura τη διεύρυνση του spread των ελληνικών ομολόγων, θεωρώντας μακρινό σενάριο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας σε σημερινή (8/12) έκθεσή της. 

Ο οίκος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η εξέλιξη του spread του ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του 2008, τονίζοντας ότι είναι φυσιολογική κίνηση που εμφανίζεται στα τέλη του έτους λόγω των περιορισμών ρευστότητας.  

Ωστόσο, σημειώνει πως εάν η κυβέρνηση δεν εμφανίσει ένα πειστικό σχέδιο περικοπής δαπανών θα είναι αναπόφευκτες οι περαιτέρω υποβαθμίσεις της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι το μόνο κράτος σε δύσκολη θέση, ενώ το έλλειμμα δεν αναμένεται να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα. 

Ο δανεισμός της χώρας το 2010 αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με τα φετινά επίπεδα, αναφέρει η Nomura. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v