Fitch: Αρνητική παρακολούθηση σε ομόλογα

Σε καθεστώς "αρνητικής παρακολούθησης" έθεσε τα καλυμμένα ομόλογα Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Marfin Egnatia Bank ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ενώ προχώρησε σε υποβάθμιση θυγατρικών ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Fitch: Αρνητική παρακολούθηση σε ομόλογα
Σε καθεστώς "αρνητικής παρακολούθησης" έθεσε τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank αλλά και της Marfin Egnatia Bank ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ενώ προχώρησε σε υποβάθμιση θυγατρικών ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Fitch, η τοποθέτηση σε "αρνητική παρακολούθηση" των ομολόγων πραγματοποιείται ως συνέπεια της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο οίκος προχώρησε και στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων των θυγατρικών της Εθνικής Τράπεζας και της EFG Eurobank στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, υποβαθμίζει σε "BBB" (από "ΒΒΒ+" πριν) την αξιολόγηση της θυγατρικής στη Βουλγαρία, United Bulgarian Bank, διατηρεί σε "BBB" την αξιολόγηση της θυγατρικής στη Ρουμανία Banca Romaneasca, ενώ υποβαθμίζει σε "A+(zaf)" (από "AA-(zaf)") την αξιολόγηση της θυγατρικής στη Νότια Αφρική, South African Bank of Athens Limited.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές της Eurobank, υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Eurobank EFG Bulgaria AD σε "BBB" (από "BBB+") και επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Bancpost σε "BBB".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v