Εμπορική: Βλέπει θετικές τεχνικές ενδείξεις

Δυο σενάρια για το ΓΔ δίνει η Εμπορική. Αν η κίνηση των τελευταίων ημερών είναι απλή αντίδραση, θα εξαντληθεί χαμηλότερα των 2.300 ενώ αν αποτελεί αρχή μεταστροφής της τάσης, ο ελάχιστος στόχος είναι οι 2.357 μονάδες.

Εμπορική: Βλέπει θετικές τεχνικές ενδείξεις
Δυο σενάρια για το Γενικό Δείκτη δίνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση. Αν η κίνηση των τελευταίων ημερών είναι απλή ανοδική αντίδραση, θα εξαντληθεί χαμηλότερα των 2.300 ενώ αν αποτελεί αρχή μεταστροφής της πτωτικής τάσης, ο ελάχιστος ανοδικός στόχος είναι οι 2.357 μονάδες, αναφέρει. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει για την κίνηση του ΓΔ, αν πρόκειται για μια απλή ανοδική αντίδραση, θα εξαντληθεί χαμηλότερα των 2.300μ. Αν πρόκειται για την αρχή μιας σταδιακής μεταστροφή της πτωτικής τάσης, σενάριο που υποστηρίζεται από τους τεχνικούς δείκτες αλλά για να επαληθευτεί πρέπει να πραγματοποιηθούν διασπάσεις αντιστάσεων, τότε ο ελάχιστος ανοδικός στόχος είναι 2.357μ και η πρώτη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 2.425μ.

Μια διόρθωση 50% των απωλειών του τελευταίου διμήνου, μπορεί να οδηγήσει σταδιακά τον ΓΔ στις 2.495μ. Το απαισιόδοξο σενάριο αναφέρεται σε επέκταση της υποχώρησης προς τις 1.950μ. 

Τις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν από την τελευταία ανάλυση της Εμπορικής, ο ΓΔ σημείωσε σημαντική υποχώρηση, υποχωρώντας χαμηλότερα από το προηγούμενο χαμηλό των 2.164,11μ (27/11), σε νέα χαμηλότερη τιμή εξαμήνου, στις 2.074,92μ (09/12). Στη συνέχεια αντέδρασε ανοδικά, χωρίς όμως να έχει προσεγγίσει ακόμη αξιόλογη αντίσταση. 

Παρατήρηση πρώτη: η ζώνη τιμών των 2.100 2 .070μ επιβεβαίωσε σε πρώτη φάση την ανθεκτικότητά της σαν ισχυρή στήριξη. Αν τελικά διασπασθεί, σενάριο με λίγες πιθανότητες αλλά δεν μπορεί να αποκλεισθεί εφόσον δεν σημειώθηκαν ακόμη διασπάσεις αντιστάσεων, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για διολίσθηση προς την επόμενη ισχυρή στήριξη των 1.940μ. 

Παρατήρηση δεύτερη: η πλειοψηφία των τεχνικών δεικτών, αφού πρώτα προσέγγισαν υπερπουλημένες ζώνες τιμών στη συνέχεια εμφάνισαν θετικές αποκλίσεις. Σύμφωνα με αυτές τις ενδείξεις, κατά πάσα πιθανότητα έχει σημειωθεί το χαμηλότερο σημείο για τις προσεχείς εβδομάδες ή – στη χειρότερη περίπτωση – δεν θα απέχει σημαντικά από το πρόσφατο χαμηλό. 

Παρατήρηση τρίτη: αν αποδεχθούμε ότι σημειώθηκε ήδη το χαμηλότερο σημείο, μια αντίδραση της τάξεως του 33% των απωλειών του τελευταίου διμήνου, ποσοστό που θεωρείται το ελάχιστο δυνατό, θα ωθήσει τον ΓΔ τουλάχιστον στις 2.357μ 

Παρατήρηση τέταρτη: αν πραγματοποιηθεί μεταστροφή της πτωτικής τάσης, η πρώτη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 2.425μ (τελευταία κορυφή τιμών πριν την πρόσφατη βύθιση του ΓΔ). 

Παρατήρηση πέμπτη: στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι σημαντικότεροι χρημ/κοί δείκτες παραμένουν κοντά στα υψηλά έτους, γεγονός που «διευκολύνει» μια ανοδική κίνηση του ΓΔ – έστω πρόσκαιρη – προς τα προαναφερόμενα επίπεδα τιμών. 

Τεχνικοί δείκτες: ο Macd διατηρεί το σήμα πωλήσεων. Ο Momentum (14ημ) παραμένει αρνητικός, αλλά με θετική απόκλιση. Τέλος ο RSI 14ημ κινείται ανοδικά, με σημαντική ανοδική απόκλιση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v