Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ομόλογα απασχόλησαν την εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ

Το ζήτημα των Ελληνικών ομολόγων, απασχόλησε τη φετινή εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Η πορεία των τιμών στο Χρηματιστήριο. Τι μπορεί να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα;».

Τα ομόλογα απασχόλησαν την εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ
Το ζήτημα των Ελληνικών ομολόγων, απασχόλησε τη φετινή εκδήλωση της ΕΕΠΑΜΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα «Η πορεία των τιμών στο Χρηματιστήριο. Τι μπορεί να περιμένουμε στο επόμενο διάστημα;».

Θερμό Χαιρετισμό απήθυναν εκπρόσωποι από τους θεσμικούς φορείς της αγοράς, περιλαμβανομένων του προέδρου της Ενωσης Χρηματιστηριακών Εταιριών (ΣΜΕΧΑ) Αλέξανδρου Μωραιτάκη, του προεδρου του ΣΕΔΥΚΑ κου Ηρακλή Ρούπα, και του προεδρου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου(ΣΕΔ) κου Χαραλαμπου Εγγλέζου, ενώ παρέστησαν πλήθος διακεκριμένων πανεπιστημιακών, στελεχών της αγοράς και επιλεγμένων εκπροσώπων του τύπου.

Ο Ομιλητής Πέτρος Κουτσορρίζος, MBA, Treasurer, Proton Bank ανέλυσε που θα οδηγήσει το χρηματιστήριο η κρίση των Ελληνικών ομολόγων. Εκτίμησε πως «Ότι είδαμε τις προηγούμενες μέρες στις αγορές ομολόγων, το οποίο επηρεάζει την αγορά μετοχών, είναι αναστρέψιμο. Ότι βλέπουμε μπορεί να είναι ευκαιρία για επανεπένδυση, αλλά θα συνδέεται με διάθεση ανάληψης υψηλότερων κινδύνων από ότι ως τώρα συνηθίζονταν. Ενώ το ανέβασμα των περιθωρίων και η πτώση των χρηματιστηρίων ήταν γρήγορη και απότομη, η αντιστροφή αυτού του κλίματος θα είναι πιο δύσκολη και αργή υπόθεση».

Το ζήτημα των ομολόγων, σχολίασε συνοπτικά και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοντογιάννης.

Ο ομιλητής Πάνος Δάντης, CEFA, Global Markets, Solidus ανέλυσε την πορεία ξένων αγορών και εκτίμησε ότι υπάρχουν ενδείξεις που συνηγορούν προς τάσεις βραχυπρόθεσμης υποχώρησης, αν και η μεσοπρόθεσμη τάση διατηρείται ανοδική.

Η ομιλήτρια Μαρία Κοτσοβού, ΜΒΑ έκανε διεξοδική τεχνική ανάλυση των bear markets και έδειξε τις βασικές παραμέτρους διάκρισης των τεχνικών αγορών καθώς και τις τακτικές αντιμετώπισής τους. Είτε η πτωτική τάση θεωρηθεί ότι διακρίνεται από 3 ή 4 φάσεις, ακολουθεί από φάση νευρικότητας πριν την αντιστροφή τάσης.

Στον Χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρος Μωραιτάκης τόνισε ότι «όπως προβλέφτηκε προ έτους ότι το 2009 θα διακρίνεται από ανοδικές τάσεις, έτσι και τώρα εκτιμάται ότι το 2010 θα διακρίνεται από με νευρικές υποχωρήσεις αλλά συνολικά ανοδική πορεία. Επίσης εκτίμησε ότι, παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση θα πάρει τα κατάλληλα, μέτρα για την αγορά ομολόγων».
 
Ο Κωνσταντίνος Βέργος, PhD, προεδρος της Ενωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών (ΕΕΠΑΜΑ) αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση που δείχνει γιατί οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν τις προϋποθέσεις να συνεχίσουν να βρίσκονται σε μεσοπρόθεσμα έντονα ανοδική τάση, με τις όποιες διακυμάνσεις, ευχαρίστησε τους καλεσμένους και έκλεισε την εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v