Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σε αρνητικό αναθεωρεί το outlook η S&P

Σε αρνητικό από σταθερό αναθεώρησε η Standard & Poor's το outlook για τον ΟΤΕ, υποβαθμίζοντας παράλληλα σε "Α-3" από "Α-2" τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Σε αρνητικό αναθεωρεί το outlook η S&P
Σε αρνητικό από σταθερό αναθεώρησε η Standard & Poor's το outlook για τον ΟΤΕ, υποβαθμίζοντας παράλληλα σε "Α-3" από "Α-2" τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα διατηρείται σε "BBB".

Όπως ανέφερε, η αναθεώρηση των προοπτικών αντανακλά τις εντεινόμενες πιέσεις στις λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο για ενδεχόμενη υποβάθμιση του Οργανισμού μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι οι λειτουργικές επιδόσεις του Οργανισμού δέχονται αυξημένες πιέσεις το 2009, ενώ οι προοπτικές σε λειτουργικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο έχουν επιδεινωθεί για το 2010.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η κατάσταση στον ΟΤΕ επιβαρύνεται και από τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και από τις οικονομικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v