Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουν οι ΑΧΕ

Σταθεροποιητικές τάσεις και χαμηλό όγκο συναλλαγών, αναμένουν οι αναλυτές για την πρώτη συνεδρίαση του 2010.

Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένουν οι ΑΧΕ
Σταθεροποιητικές τάσεις και χαμηλό όγκο συναλλαγών, αναμένουν οι αναλυτές για την πρώτη συνεδρίαση του 2010. Πιο αναλυτικά:

Το 2010 ξεκινά με ένα πιο αισιόδοξο outlook για την παγκόσμια οικονομία, σε σχέση με τις αρχές του 2009, αλλά και με πολλές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, με τους πρώτους τρεις μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει πολλά κρίσιμα δημοσιονομικά μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με χαμηλό όγκο συναλλαγών, αναμένει για την πρώτη συνεδρίαση του έτους η Alpha Finance.

Μικτό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει για σήμερα η Proton Bank, που εκτιμά πως το ξεκίνημα στη Σοφοκλέους θα είναι σταθεροποιητικό, με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

Την Πέμπτη, τελευταία συνεδρίαση του έτους, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 0,1%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 0,5%, με τον όγκο των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Marfin Analysis. Όπως σημειώνει, στο έτος ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 23%, με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει, με κέρδη 38,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v