Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Παραμένει θετική για τις τράπεζες

Nέες χαμηλότερες τιμές – στόχους θέτει για τις τράπεζες που καλύπτει η Marfin Analysis σε ανάλυση (04/01) με τίτλο «Τhe clouds, the rain and the sunshine» επαναδιατυπώνοντας ωστόσο τη θετική της άποψη για τον κλάδο.

Marfin: Παραμένει θετική για τις τράπεζες
Nέες χαμηλότερες τιμές – στόχους θέτει για τις 7 τράπεζες που καλύπτει η Marfin Analysis σε ανάλυση (04/01) με τίτλο «Τhe clouds, the rain and the sunshine» επαναδιατυπώνοντας ωστόσο τη θετική της άποψη για τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο στα 11,7 ευρώ (από 15,3) για την Alpha Bank (η σύσταση παραμένει Buy), στα 6,4 ευρώ (από 7,2) για την Τράπεζα Κύπρου (επίσης αμετάβλητη η σύσταση Buy) και στα 10,9 ευρώ (από 11,9) για τη Eurobank (διατηρείται η σύσταση accumulate).

Για την Αγροτική Τράπεζα η τιμή-στόχος περικόπτεται στα 1,4 ευρώ, από 1,5 πριν, ενώ η σύσταση υποβαθμίζεται σε sell από reduce.

Για το ΤΤ η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 4,6 ευρώ, από 5,1 με τη σύσταση Hold να παραμένει. Η χρηματιστηριακή θέτει νέα τιμή-στόχο τα 26,4 ευρώ (από 27,9) για την Εθνική Τράπεζα (η σύσταση Buy επαναδιατυπώνεται) και τα 11 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (από 13,1 πριν) με αμετάβλητη τη σύσταση accumulate.

Οι "πηγές" ανησυχίας

Kύριες "πηγές" ανησυχίας για τη Marfin αποτελούν η πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους των τραπεζών αλλά και το ύψος των προβλέψεων (από τις εγχώριες δραστηριότητες).

Ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει κατά 20% τις εκτιμήσεις για κέρδη των τραπεζών το 2010 και κατά 14% το 2011.

Παραμένει θετική για τις τράπεζες

Ωστόσο δηλώνει ότι παραμένει θετική για τον κλάδο των τραπεζών καθώς οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και οι μακροχρόνιες προοπτικές ανέπαφες. Εκτιμά ακόμη ότι οι μακροοικονομικές εξελίξεις απλά θα καθυστερήσουν την σταδιακή ανάκαμψη των κερδών και των αποτιμήσεων των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v