Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Θετικοί οι αναλυτές για ρήτρα καυσίμων

Θετικοί εμφανιζονται οι αναλυτές για την επιβολή της ρήτρας καυσίμων, αν και εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την κυβερνητική απροθυμία να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στον καθορισμό του κόστους.

ΔΕΗ: Θετικοί οι αναλυτές για ρήτρα καυσίμων
Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για τις ανακοινώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος περί της επιβολής της ρήτρας καυσίμων, αν και εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την κυβερνητική απροθυμία να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, για το ότι οι αναπροσαρμογές της τιμής αφορούν προς το παρόν μόνο μειώσεις τιμολογίων και για το ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις εντός του 2010.   

Η επίπτωση της ρήτρας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010 εμφανίζεται να είναι ελαφρώς αρνητική λόγω της χρονικής διαφοράς στις τιμές του φυσικού αερίου που ακολούθησαν τις τιμές του πετρελαίου το 2009, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή θυμίζει ότι το μέτρο αποφασίστηκε το 2007 πρ0οκειμένουν να προστατέψει τη ΔΕΗ από την φρενήρη άνοδο της τιμής των καυσίμων. Κατά τη Marfin Analysis, η απελευθέρωση των τιμολογίων είναι ο βασικός καταλύτης για τη μετοχή και εκτιμά ότι η ρήτρα καυσίμων είναι στη σωστή κατεύθυνση παρά τις ατέλειες που εμφανίζει η παρούσα μορφή της- όπως το ότι δεν περιλαμβάνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από την άλλη, η επιβολή «οροφής» στα τιμολόγια του 2010 αφήνει την επιχείρηση εκτεθειμένη σε βραχυπρόθεσμες αυξήσεις της τιμής των καυσίμων.

Συνολικά, και παρά τις πολιτικές περιπλοκές η HSBC καλοδέχεται την ενεργοποίηση της ρήτρας καυσίμων, καθώς, όπως αναφέρει, είναι στην κατεύθυνση της μείωσης στις διακυμάνσεις της τιμής των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v