HSBC: "Κόβει" 5 τράπεζες- Αναβαθμίζει MPB

Nέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για 5 τράπεζες θέτει η HSBC σε έκθεση (15/1) με τίτλο «Αnother tough year ahead», περικόπτοντας τις εκτιμήσεις για τα EPS κατά 5% το 2010 και 11% το 2011.

HSBC: Κόβει 5 τράπεζες- Αναβαθμίζει MPB
Nέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για 5 τράπεζες θέτει η HSBC σε έκθεση (15/1) με τίτλο "Αnother tough year ahead", περικόπτοντας τις εκτιμήσεις για τα EPS των ιδρυμάτων κατά 5% το 2010 και 11% το 2011.

Ειδικότερα για την Εθνική Τράπεζα μειώνει την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ, από 29 ευρώ πριν, με τη σύσταση "overweight" να παραμένει αμετάβλητη.

Για την Τράπεζα Κύπρου περικόπτει την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ από 7,5 ευρώ προηγουμένως, με τη σύσταση "overweight" να παραμένει αμετάβλητη.

Νέα, χαμηλότερη τιμή τα 9 ευρώ (από 10,8 πριν) βλέπει για τη Eurobank, με αμετάβλητη σύσταση "neutral".

Ακόμη, μειώνει στα 9,4 ευρώ (11,9 ευρώ πριν) την τιμή-στόχο για την Alpha (αμετάβλητη σύσταση "neutral") και στα 9 ευρώ (από 11,6 ευρώ πριν) για την Τράπεζα Πειραιώς, με τη σύσταση "neutral" επίσης αμετάβλητη.

Η HSBC αναβαθμίζει τη σύσταση για την MPB σε "neutral" από "underweight" διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 2,6 ευρώ.

Παράλληλα, δηλώνει ότι προτιμά την Εθνική και την Τράπεζα Κύπρου και από αυτές τις δύο την Κύπρου, διότι είναι λιγότερο εκτεθειμένη στην Ελλάδα.

Η HSBC προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών τραπεζών κατά 11% για το 2009, κατά 5% για το 2010 και κατά 11% για το 2011, λόγω χαμηλότερων λειτουργικών εσόδων και παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Ο οίκος αναφέρεται στην κακή κατάσταση της δημόσιας οικονομίας, διαχωρίζοντας ωστόσο τον ιδιωτικό τομέα για τον οποίο, όπως και για τις τράπεζες, αναφέρει ότι είναι «σχετικά υγιής».

Αναφερόμενη στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η HSBC αναφέρει ότι παρά την πρόσφατη επιβράδυνση, ο σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει βασικός κίνδυνος. Η ίδια προβλέπει ότι ο κλάδος είναι πιθανό να εμφανίσει έως και 30% χαμηλότερα κέρδη λόγω υψηλότερου αριθμού μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v