Euroxx: Χαμηλότερες τιμές για τις τράπεζες

Χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών θέτει η Euroxx σε έκθεσή της (28/1) για τον κλάδο, ενώ υποβαθμίζει τις συστάσεις για Alpha, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς σε "equalweight". Top pick η Εθνική.

Euroxx: Χαμηλότερες τιμές για τις τράπεζες
Χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών θέτει η Euroxx σε έκθεσή της (28/1) για τον κλάδο, ενώ υποβαθμίζει τις συστάσεις για την Alpha, τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς σε "equalweight" από "overweight".

Παράλληλα, διατηρεί συστάσεις "overweight" για τη μετοχή της Εθνικής (top pick από τον κλάδο) και για τις κυπριακές τράπεζες.

Η χρηματιστηριακή υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των τραπεζών κατά 7% για το 2009 και σε ποσοστό 22% για το 2010 και το 2011, λόγω της επιδεινούμενης εικόνας της ελληνικής οικονομίας που αναπόφευκτα θα επιβαρύνει την οικονομική απόδοση των τραπεζών.  


Οι νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Ειδικότερα, η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 8,1 ευρώ από 13,7 ευρώ, για τη Eurobank στα 7,6 ευρώ από 11,4 ευρώ και για την Πειραιώς στα 7,9 ευρώ από 12,1 ευρώ.

Ακόμη, η νέα τιμή-στόχος για την Αγροτική διαμορφώνεται στο 1,7 ευρώ από 1,8 (διατηρεί "equalweight"), για την Τράπεζα Κύπρου στα 6 ευρώ από 6,8 ευρώ (διατηρεί "overweight"), για το Τ.Τ. στα 4,4 από 4,8 ευρώ (διατηρεί "equalweight") και για τη Marfin Popular στα 2,6 ευρώ από 2,7 ευρώ (διατηρεί "overweight").

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας παραμένει κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο, καθώς η τράπεζα αντεπεξήλθε στις δύσκολες συνθήκες του 2009 και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα παραμένουν άθικτα. Τη χαρακτηρίζει δε "ασφαλές στοίχημα", ενώ διατηρεί "overweight" και μειώνει την τιμή-στόχο στα 21,3 από 26,6 ευρώ.

Επίσης, σημειώνει την προτίμησή της στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς η έκθεση της τράπεζας στην ελληνική αγορά είναι σχετικά περιορισμένη

Τέλος, αν και διατηρεί τη σύσταση "equalweight" για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπογραμμίζει ότι η μετοχή ενδέχεται να υπεραποδώσει λόγω ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v