3E: Κέρδη 429,5 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές

Ουσιαστικά αμετάβλητα, στα 429,5 εκατ. ευρώ θα είναι στη χρήση του 2009 τα συγκρίσιμα κέρδη της Coca Cola 3E, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

3E: Κέρδη 429,5 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές
Ουσιαστικά αμετάβλητα θα είναι στη χρήση του 2009 τα συγκρίσιμα κέρδη της Coca Cola 3E, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εκτιμήσεις παρείχαν οι Alpha Finance, Euroxx Securities, Investment Bank of Greece, Εθνική - Π&Κ, Proton Bank, Piraeus Securities, HSBC και UBS.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της Coca Cola θα διαμορφωθούν στα 429,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 425 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει για τη χρήση του 2008.

Συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη της Coca Cola αναμένεται να διαμορφωθούν στα 398,5 εκατ. ευρώ, από 227,6 εκατ. ευρώ το 2008.

Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας οδήγησε σε μείωση των δαπανών των καταναλωτών για αναψυκτικά και σε υποτιμήσεις από το τελευταίο τρίμηνο του 2008, πλήττοντας τις δραστηριότητες της Coca Cola ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ρουμανία και η Πολωνία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των συνολικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Ωστόσο, οι κινήσεις της Coca Cola για περικοπή δαπανών και για βελτίωση των δραστηριοτήτων της βοήθησαν ώστε να στηριχθεί η κερδοφορία της πέρυσι.

Για το δ΄ τρίμηνο της χρήσης 2009 οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 20,1 εκατ. ευρώ, από 2,6 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Coca Cola θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v