Eurobank: Θετικοί για τα μεγέθη οι αναλυτές

Σε γενικές γραμμές θετικοί είναι οι αναλυτές σε ό,τι αφορά τα αποτελεσματα που ανακοίνωσε η Eurobank, επισημαίνοντας την κατώτερη των εκτιμήσεων φορολογία, τα έσοδα από συναλλαγές αλλά και την επιβράδυνση των κακών δανείων.

Eurobank: Θετικοί για τα μεγέθη οι αναλυτές
Σε γενικές γραμμές θετικοί είναι οι αναλυτές σε ό,τι αφορά τα αποτελεσματα που ανακοίνωσε χθες η Eurobank, επισημαίνοντας την κατώτερη των εκτιμήσεων φορολογία, τα έσοδα από συναλλαγές αλλά και την επιβράδυνση των κακών δανείων. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2009 στα 362 εκατ. ευρώ, ενώ για το δ' τρίμηνο τα κέρδη ανήλθαν στα 82 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της Eurobank οι Merrill Lynch και JP Morgan σε εκθέσεις με ημερομηνία 12 και 11 Μαρτίου αντίστοιχα.

Η Merrill Lynch αναμένει ανάκαμψη της κερδοφορίας της τράπεζας στο β΄ εξάμηνο του 2010, ενώ χαρακτηρίζει εξαιρετική τη μείωση των δαπανών.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 10,1 ευρώ και τη σύσταση Buy.

Aπό την πλευρά της η JP Morgan ξεχωρίζει τη μείωση των δαπανών αλλά και την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους.

Παράλληλα επαναδιατυπώνει τη σύσταση «overweight».

Θετικά αξιολογεί τα μεγέθη του τετάρτου τριμήνου της τράπεζας και η Nomura σε έκθεσή της, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον τα μεγέθη της Eurobank δεν προσθέτουν επιπλέον ανησυχίες. Παρά τις αναταράξεις στις αγορές ομολόγων, επισημαίνει ο οίκος, η Eurobank ανακοίνωσε βελτιωμένα μεγέθη. Η τιμή στόχος διατηρείται στα 8,5 ευρώ και η σύσταση “buy”. «Καλά» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας η Εθνική P&K κάνοντας μάλιστα λόγο για «θετική έκπληξη» και επισημαίνοντας, την επιβράδυνση των κακών δανείων, την τριμηνιαία βελτίωση των εσόδων και τη βελτίωση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, αλλά και το ότι η "Νέα Ευρώπη" εξακολουθεί να είναι ζημιογόνος. Η χρηματιστηριακή παραμένει συνολικά θετική για την τράπεζα δεδομένης της θέσης της στην Ν.Α. Ευρώπη και της ελκυστικής της αποτίμησης.

Η τράπεζα ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών λόγω χαμηλότερης φορολογίας και υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές, αναφέρει η HSBC, ενώ υπογραμμίζει ακόμη πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου. Στα αρνητικά η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την τριμηνιαία υποχώρηση των καταθέσεων κατά 1,1 δισ. ευρώ.     

Διαφορετική γνώμη έχει η Marfin Analysis η οποία χαρακτηρίζει τα μεγέθη της Eurobank "αδύναμα", αποδίδοντας την υποχώρηση των κερδών στα υψηλότερα κόστη, στις προβλέψεις, αλλά και στο αρνητικό γενικότερο περιβάλλον. Τα καθαρά κέρδη ανακοινώθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω βελτιωμένων εσόδων από συναλλαγές, καθώς τα βασικά έσοδα, ανακοινώθηκαν σε επίπεδα αντίστοιχα των εκτιμήσεων, λέει η χρηματιστηριακή.

Στα θετικά, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τα ανθεκτικά καθαρά έσοδα από τόκους τον επιτυχή περιορισμό του κόστους και την επιβράδυνση στο σχηματισμό μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ στα αρνητικά τονίζει την διαφαινόμενη επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού (ειδικά στην Ελλάδα). Η χρηματιστηριακή προαναγγέλλει νέα μείωση των εκτιμήσεών της για τα έτη 2010 και 2011.

Ως «αντίστοιχα των εκτιμήσεων» σχολιάζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v