Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μerit: Οι καταλύτες για την υπέρβαση των 2.170

Το τμήμα Ανάλυσης και Μελετών της MERIT ΧΑΕΠΕΥ εκτιμά ότι εν μέσω απουσίας καταλυτών και παρουσία ισχνού τζίρου κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις καθίσταται αδύνατη η διατήρηση του θετικού momentum.

Μerit: Οι καταλύτες για την υπέρβαση των 2.170
Το τμήμα Ανάλυσης και Μελετών της MERIT ΧΑΕΠΕΥ εκτιμά ότι εν μέσω απουσίας καταλυτών και παρουσία ισχνού τζίρου κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις καθίσταται αδύνατη η διατήρηση του θετικού momentum και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η υπέρβαση του σημείου αντίστασης των 2.170 μονάδων.

Όσον αφορά στην τρέχουσα εβδομάδα, η απουσία τελικώς λεπτομερειών οικονομικών και πολιτικών από τις δηλώσεις - ανακοινώσεις των Ευρωπαίων ιθυνόντων για το ελληνικό πρόβλημα μεταφέρει τις όποιες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στο δημοσιονομικό πρόβλημα στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 - 26 Μαρτίου.

Μέχρι να υπάρξουν νεότερα από το συγκεκριμένο πεδίο, χρηματιστηριακά ομιλώντας και στρατηγικά κινούμενοι, παρακολουθούμε περισσότερο και πράττουμε ολιγότερο. Μετά τη χθεσινή σύνοδο καθίσταται περισσότερο εμφανής η διστακτικότητα της Γερμανίας για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους, σε αντίθεση με τη θετικότερη στάση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών κ. Christine Lagarde.

Η θέση η οποία εκφράστηκε και ενδεχομένως θα διαμορφώσει τάση έναντι των προηγούμενων πρακτικών και προσεγγίσεων είναι ότι σύντομα θα πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα της ανάπτυξης και όχι μόνο των ελλειμμάτων τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, γίνεται σαφές ότι τυχόν παροχή βοήθειας από την ευρωζώνη προς οποιαδήποτε χώρα-μέλος της θα γίνει με όρους και πρακτικές ΔΝΤ.

Έως ότου εμφανιστεί η αιτία-καταλύτης και μέχρι ο τζίρος να προσεγγίσει τα επίπεδα των  € 200 εκατ. συνιστούμε διατήρηση της αυξημένης ρευστότητας και φειδωλές τοποθετήσεις αυστηρά σε πτωτικές συνεδριάσεις και σε επιλεγμένους τίτλους που έχουμε προτείνει.

Πιο συγκεκριμένα στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η οποία αντιμετωπίζει το επίπεδο αντίστασης των € 5,10, της Εθνικής Τράπεζας που δυσκολεύεται να σπάσει τα επίπεδα των € 16,40, της Alpha Bank που δυσκολεύεται να περάσει τα € 7,60 και της COCA COLA 3Ε που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα € 20.

Διατηρούμε την προσοχή μας στην αγορά παραγώγων, όπως επίσης και στο spread του δεκαετούς ομολόγου. Η αγορά, προερχόμενη από ένα rebound 300 μονάδων (από τις 1.800 μονάδες στις 2.100 μονάδες), εμφανίζει ευδιάκριτη κόπωση η οποία δύναται να ξεπεραστεί μόνο με την παρουσία νέων καταλυτών.

Εν κατακλείδι σημειώνουμε για άλλη μία φορά τη μετατόπιση του κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος τις τελευταίες μέρες από την Ελλάδα σε άλλες αγορές και οικονομίες, κάτι που παρατηρήθηκε στη στερλίνα την τελευταία εβδομάδα και με πιο ήπιο τρόπο στα ομόλογα των ΗΠΑ εν μέσω δημοσιευμάτων από αρνητικές εκτιμήσεις της Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v