Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Επιχείρηση-"φρένο" σε αθρόα delisting

Όρια στην αθρόα διαγραφή εταιριών από το ΧΑ επιχειρεί να θέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προχωρώντας στην τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για delisting κατόπιν συγχώνευσης από μη εισηγμένη.

ΕΚ: Επιχείρηση-φρένο σε αθρόα delisting
Στην τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που αφορά στο delisting των εισηγμένων εταιριών κατόπιν συγχώνευσής τους από μη εισηγμένη εταιρία προσανατολίζεται η Ε.Κ., προκειμένου να θέσει όρια στην αθρόα κατά περιόδους διαγραφή εταιριών από το Χ.Α. με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μέτρο που θα λάβει η Ε.Κ. αφορά στην αύξηση της απαιτούμενης πλειοψηφίας -προκειμένου μια τέτοια απόφαση να εγκριθεί από τη Γ.Σ.- σε 95%, ακριβώς δηλαδή στο ποσοστό που σήμερα απαιτείται και για τη διαδικασία του squeeze-out.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιπτώσεις εξόδου εταιριών από το Χ.Α. κατόπιν απορρόφησής τους από μη εισηγμένη εταιρία έχουν προκαλέσει σημαντικές διαφωνίες και αντιδράσεις από τους μετόχους της μειοψηφίας και πολλές φορές οι διαφορές λύθηκαν ή όχι στις δικαστικές αίθουσες (Hyatt).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v