Εμπορική: "Διάσπαση σημαντικών στηρίξεων"

Η Εμπορική Τράπεζα στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, επισημαίνει ότι η βραχυχρόνια τεχνική εικόνα επιδεινώθηκε σημαντικά και το ζητούμενο πλέον είναι να μην παραβιασθούν οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις.

Εμπορική: Διάσπαση σημαντικών στηρίξεων
Η Εμπορική Τράπεζα στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, επισημαίνει ότι η  βραχυχρόνια τεχνική εικόνα επιδεινώθηκε σημαντικά και το ζητούμενο πλέον είναι να μην παραβιασθούν οι μεσοπρόθεσμες στηρίξεις και υπάρξει αυτοτροφοδότηση της πτωτικής τάσης. 

Σύμφωνα με την Εμπορική, το προηγούμενο διάστημα ο δείκτης κινήθηκε έντονα καθοδικά, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή (μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο) στις 1.884,19 μονάδες(08/04).

Επίσης, τονίζει ότι διασπάσθηκαν διαδοχικά οι αξιόλογες στηρίξεις «κλειδιά» των 2.020μ (γραμμή τάσης διμήνου) και 1.975μ (η διάσπαση της οποίας απετέλεσε αρνητική έκπληξη), ενεργοποιώντας εντολές πωλήσεων καθώς και stop profit/loss, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της πτωτικής τάσης.

Στις 1.884 νονάδες σχεδόν εκπληρώθηκε ο ελάχιστος καθοδικός στόχος της διάσπασης των προαναφερόμενων στηρίξεων (οι οποίες τώρα μετατράπηκαν σε αντιστάσεις), αλλά λόγω της σημαντικής αύξησης του όγκου των συναλλαγών διατηρούμε προς το παρόν επιφυλάξεις κατά πόσον σημειώθηκε η χαμηλότερη τιμή του ισχύοντος πτωτικού κύματος.

Δεν αποκλείει διολίσθηση προς τις επόμενες στηρίξεις των 1.862μ, 1.830μ η ακόμη και 1.790μ, οι οποίες αν προσεγγισθούν με μειωμένο όγκο συναλλαγών μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία έντονης ανοδικής αντίδρασης.

Αντίθετα, πιστεύει ότι ενδεχόμενη άμεση ανοδική αντίδραση από τα τρέχοντα επίπεδα (1.925μ) προς τις αντιστάσεις των 1.980,75 (πρόσφατο χάσμα τιμών) και 2..030μ με μειωμένες συναλλαγές, θα αντιμετωπισθεί ως ευκαιρία πωλήσεων, καθώς δύσκολα θα αποφευχθεί νέο πτωτικό κύμα. 

Θετική έκπληξη, σύμφωνα με τις τρέχουσες ενδείξεις, θα αποτελέσει η άμεση υπέρβαση των 2.050μ. Επόμενες αντιστάσεις στις 2.103μ και 2.173μ. 

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα διατηρεί ακόμη την άποψη ότι είναι εφικτός στόχος οι 2.290 μονάδων, λόγω της ανοδικής διάσπασης τον Μάρτιο του πεντάμηνου πτωτικού καναλιού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα παραβιασθεί η ευρύτερη περιοχή στήριξης των 1.800μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v