KBW: Υποβάθμιση αξιολόγησης για 5 τράπεζες

Σε υποβάθμιση των συστάσεων για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Τράπεζα Κύπρου σε "market perform" και για τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς σε "underperform" προχώρησε η KBW.

KBW: Υποβάθμιση αξιολόγησης για 5 τράπεζες
Σε υποβάθμιση των συστάσεων για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς καθώς και σε μείωση των τιμών-στόχων προχώρησε η KWB με έκθεσή της στις 3/5.

Συγκεκριμένα, η σύσταση για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Τράπεζα Κύπρου υποβαθμίζεται σε "market perform" από "outperform", με τις τιμές-στόχους να μειώνονται στα 13,8 ευρώ (από 19,5 ευρώ προηγουμένως), 6,6 ευρώ (από 9 ευρώ) και 5,3 ευρώ (από 5,8 ευρώ) αντίστοιχα.

Για τη Eurobank η σύσταση υποβαθμίζεται σε "underperform" από "outperform", με τη νέα τιμή-στόχο στα 6,1 ευρώ ανά μετοχή από 8,5 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς σε "underperform" από "market perform", με την τιμή-στόχο να μειώνεται στα 5,8 ευρώ από 7,3 ευρώ. Επίσης, μειώνεται η τιμή-στόχος για τη Marfin Popular Bank στα 2,2 ευρώ από 2,5 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος, αναφερόμενος στη συμφωνία για την παροχή βοήθειας 110 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για μια τριετή περίοδο, σχολιάζει ότι, αν και θεωρεί πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πλέον ένα απίθανο σενάριο βραχυπρόθεσμα, δεν είναι αισιόδοξος για το outlook της χώρας.

Με τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% φέτος και 2,6% το 2011. Η KBW "βλέπει" πολύ ισχνή κερδοφορία από τις εγχώριες δραστηριότητες των τραπεζών τα επόμενα χρόνια, λόγω της βαθύτερης και πιο μακροχρόνιας ύφεσης, ενώ πιο θετικά αποτελέσματα αναμένονται από τις δραστηριότητες εκτός Ελλάδας -κάτι που αφορά κυρίως στην Εθνική, στην Κύπρου και στη Marfin.

Η KBW προχωρά παράλληλα σε μείωση της εκτίμησής της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 - 2011 των ελληνικών τραπεζών κατά 55% - 40%, κυρίως λόγω χαμηλότερων εσόδων και υψηλότερων πιστωτικών απωλειών στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v