Εμπορική:Δείχνουν να αντέχουν οι στηρίξεις του ΓΔ

Στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν θα επαληθευτούν οι ενθαρρυντικές ενδείξεις των τεχνικών δεικτών, οι οποίοι συνηγορούν σε ένα μάλλον αισιόδοξο σενάριο "διπλής ή τριπλής βάσης τιμών", αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα.

Εμπορική:Δείχνουν να αντέχουν οι στηρίξεις του ΓΔ
Στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν θα επαληθευτούν οι ενθαρρυντικές ενδείξεις των τεχνικών δεικτών, οι οποίοι συνηγορούν σε ένα μάλλον αισιόδοξο σενάριο "διπλής ή τριπλής βάσης τιμών", αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 7 Μαΐου.

Στην αντίθετη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για τις 1.500 μονάδες αναφέρει η Εμπορική.

Στις αρχές της εβδομάδες, ο δείκτης σημείωσε την υψηλότερη τιμή στις 1.903,35 μ. και στη συνέχεια κινήθηκε έντονα πτωτικά, υποχωρώντας (λίγο) χαμηλότερα από το προηγούμενο χαμηλό έτους (1.664 μ. στις 28/4) στις 1.622,72 μονάδες.

Η υποχώρηση ήταν λίγο μεγαλύτερη των εκτιμήσεών μας, αλλά χωρίς να διαφοροποιηθεί το κυρίαρχο σενάριο. Υπενθυμίζουμε πως στην τελευταία ανάλυσή μας είχαμε αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα ξεφύγαμε από το κλίμα "ξεπουλήματος", αλλά μάλλον δεν ολοκληρώθηκε η "ταλαιπωρία" της αγοράς.

Επισημαίναμε ότι "αν πρόκειται για απλή ανοδική αντίδραση δεν θα ξεπεραστούν οι αντιστάσεις, ιδιαίτερα αυτή των 1.915 μ. και θα υπάρξει εκ νέου παλινδρόμηση προς χαμηλότερα επίπεδα, ενδεχομένως και προς τα πρόσφατα χαμηλά. Τέλος, συμπληρώναμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να σημειωθεί παλινδρόμηση μερικών εβδομάδων, που θα προετοιμάσει την επόμενη σημαντική ανοδική κίνηση.

Διατηρούμε την προαναφερόμενη άποψη καθώς φαίνεται πως αντέχουν οι περιοχές στήριξης τόσο στον Γ.Δ. όσο και στις δεικτοβαρείς μετοχές, όπου μάλιστα σημειώθηκαν καθοδικές διασπάσεις ήταν -προς το παρόν- οριακές και αν χρησιμοποιηθεί το "χρονικό φίλτρο" των δύο συνεδριάσεων δεν θεωρούνται (ακόμη) διασπασμένες.

Αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η τεχνική εικόνα, προς το αρνητικότερο, αναμένουμε ο Γ.Δ. να αντιδράσει, κινούμενος αρχικά προς τις 1.825 - 1.850 μ., όπου εντοπίζεται η πρώτη αξιόλογη αντίσταση. Η επόμενη στο πρόσφατο υψηλό των 1.903 μ.

Για να αλλάξει ενδεχόμενη νέα ανοδική αντίδραση σε αφετηρία ισχυρού ανοδικού κύματος πρέπει να ξεπεραστεί η καθοριστική ζώνη αντίστασης -για τη μεταστροφή της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης των 2.035 - 2.065 μ. (άνω όριο πτωτικού καναλιού του τελευταίου πεντάμηνου).

Τέλος, να αναφερθούμε στο απαισιόδοξο σενάριο (συγκεντρώνει -προς το παρόν- λιγότερες πιθανότητες πραγματοποίησης), όπου η πτωτική τάση επιταχύνεται προς την επόμενη -μακροχρόνια- ισχυρή ζώνη στήριξης των 1.500 - 1.460 μ.

Ο Macd διατηρεί το καθοδικό σήμα και κινείται σε αρνητική περιοχή τιμών. Ο Momentum 14 ημ. επίσης κινείται σε αρνητική περιοχή τιμών. Ο RSI 14 ημ. (κάτω γράφημα) διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα τιμών. Επισημαίνονται οι θετικές αποκλίσεις όχι μόνο στους μεσοπρόθεσμους αλλά και στους βραχυχρόνιους τεχνικούς δείκτες, ένδειξη που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης.

* Η τεχνική ανάλυση του Γ.Δ. της Emporiki Bank δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v