Αντίδραση μετά τις αποφάσεις ΕΕ αναμένουν οι ΑΧΕ

Η έκγριση του μηχανισμού στήριξης του ευρωπαϊκού νομίσματος χθες και η διάθεση των πρώτων κονδυλίων προς την Ελλάδα, αναμένεται να δημιουργήσει θετικό κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούν οι αναλυτές.

Αντίδραση μετά τις αποφάσεις ΕΕ αναμένουν οι ΑΧΕ
Η έκγριση του μηχανισμού στήριξης του ευρωπαϊκού νομίσματος χθες και η διάθεση των πρώτων κονδυλίων προς την Ελλάδα, αναμένεται να δημιουργήσει θετικό κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Το ενδεχόμενο αντίδρασης δεν μπορεί να αποκλειστεί σήμερα, καθώς η έγκριση του μηχανισμού στήριξης του ευρώ θα μπορούσε να περιορίσει τις ανησυχίες περί «μετάστασης» της ελληνικής κρίσης, εκτιμά η Marfin Analysis.

Ανοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών από υψηλότερο επίπεδο αναμένει για σήμερα η Proton Bank, η οποία εκτιμά πως θετικό θα είναι το ξεκίνημα και στην Σοφοκλέους, μετά τις αποφάσεις ΕΕ και ΕΚΤ.

Η διάθεση των χρημάτων του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα πριν την λήξη των ομολόγων στις 19 Μαΐου, σε συνδυασμό με την συμφωνία που κατέληξαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, αναμένεται να βοηθήσουν το κλίμα σήμερα, όπως εκτιμά η Eurobank Sec.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,9%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 12,8%, με τον μέσο τζίρο να διαμορφώνεται στα 192 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v