Credit Suisse: Ξεκινά κάλυψη 8 ελληνικών τραπεζών

Την κάλυψη 8 ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Credit Suisse. O διεθνής οίκος καλύπτει με σύσταση neutral τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank και με outperform την Τράπεζα Κύπρου. Τα 4 "αγκάθια".

Credit Suisse: Ξεκινά κάλυψη 8 ελληνικών τραπεζών
Την κάλυψη 8 ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Credit Suisse σε σχετική έκθεση τονίζοντας παράλληλα ότι η εγχώρια τραπεζική αγορά είναι μια από τις λιγότερο προτιμώμενες στην Ευρώπη λόγω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

O διεθνής οίκος καλύπτει με σύσταση neutral τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank και με outperform την Τραπεζα Κύπρου.

Για τις μετοχές των Alpha Bank, Τράπεζας Πειραιώς, Εμπορικής Τράπεζας, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Credit Suisse θέτει σύσταση underperform.

H γαλλική τράπεζα θέτει τιμή-στόχο τα 11,5 ευρώ για την Εθνική, τα 5,9 για τη Eurobank, τα 4,2 για την Alpha και τα 4,7 ευρώ για την Πειραιώς.

Επίσης θέτει τιμή-στόχο τα 5,6 για την Τραπεζα Κυπρου, το 1 ευρω για την Αγροτική, τα 2,7 για την Εμπορική και τα 2,8 για το ΤΤ.

Η σύσταση outperform στην Τραπεζα Κυπρου σχετίζεται με τις υψηλές αποδόσεις και το χαμηλό δείκτη δανείων προς καταθέσεις αναφέρει η C.S. εκτιμώντας ότι σε ένα καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον η Εθνική θα μπορούσε να αποτελέσει το «νικητή».

Η Credit Suisse βλέπει 4 πιθανούς κινδύνους για τις τράπεζες και συγκεκριμένα το θέμα χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, την υπερβολική έκθεση στα ελληνικά ομόλογα, τη φυγή των καταθέσεων αλλά και το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v