Χαμηλώνει τον πήχη για τράπεζες η Cheuvreux

Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για οκτώ ελληνικές τράπεζες δίνει η Chevreux σε έκθεσή της (17/5) όπου προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη 2010-2011 κατά 50%, λόγω των νέων μέτρων λιτότητας.

Χαμηλώνει τον πήχη για τράπεζες η Cheuvreux
Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για οκτώ ελληνικές τράπεζες δίνει η Chevreux σε έκθεσή της (17/5) όπου προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη 2010-2011 κατά 50%, λόγω των νέων μέτρων λιτότητας.  

Αναλυτικά, ο οίκος εκτιμά ότι τα νέα σκληρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να οδηγήσουν σε πραγματική συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 7% την επόμενη διετία, με αποτέλεσμα, χαμηλότερα έσοδα και καθαρά έσοδα από τόκους και υψηλότερες επισφάλειες για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, η νέα τιμή-στόχος για την Εθνική είναι στα 14 ευρώ (από 19 ευρώ), για την Alpha Bank στα 6 ευρώ από 9 ευρώ, για τη Eurobank στα 6 ευρώ από 8 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,6 ευρώ από 7,5 ευρώ και για την ΑΤΕ Bank στα 1,2 από 1,5 ευρώ.

Ακόμη, δίνει τιμή-στόχο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 3,2 ευρώ (από 4,5 ευρώ), για την Τραπεζα Κυπρου στα 5 ευρώ από 5,5 ευρώ και για την MPB δίνει στόχο στα 2 ευρώ από 2,5 ευρώ. 

Ο οίκος διατυπώνει την προτίμησή του για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ενώ υποβαθμίζει την ΕΤΕ σε "outperform", τις Πειραιώς και MPB σε "underperform" από "outperform" και τις ΑΤΕ και ΤΤ σε "sell" από "underperform".

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v