Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν τα spreads στον ευρωπαϊκό Νότο

Σε χαμηλότερα επίπεδα τα spreads των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ ράλι καταγράφεται στα bunds μετά την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει το naked short selling σε ομόλογα και CDS της ευρωζώνης.

Υποχωρούν τα spreads στον ευρωπαϊκό Νότο
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται τα spreads των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ ράλι καταγράφεται στα γερμανικά bunds μετά την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει το naked short selling σε ομόλογα και CDS της ευρωζώνης.

Ειδικότερα το spread του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί στις 490 μονάδες βάσης, με την απόδοση στο 7,63%. Χαμηλότερα το spread του 2ετούς στις 640 μονάδες αλλά και του 5ετούς στις 650 μονάδες.

Χαμηλότερα το spread του 10ετούς ισπανικού τίτλου έναντι του bund, στις 120 μονάδες βάσης, ενώ στην Πορτογαλία, το spread του 10ετούς διαμορφώνεται στις 190 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ράλι καταγράφεται στα γερμανικά ομόλογα, καθώς οι traders σπεύδουν να κλείσουν ανοιχτές θέσεις μετά την απόφαση φραγμού του "γυμνού" σορταρίσματος σε ομόλογα και CDS της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το παράγωγο Ιουνίου του 10ετούς τίτλου της Γερμανίας ενισχύεται στις 127,5 μονάδες με την απόδοση του τίτλου να διαμορφώνεται στο 2,78%.

Η απόδοση στο διετές γερμανικό ομόλογο υποχώρησε στο 0,444%, επίπεδα που αποτελούν ιστορικό χαμηλό.

"Βουτιά" στα CDS

Σημαντική υποχώρηση στις αγορές ασφάλισης έναντι ενδεχομένου χρεοκοπίας των "ευάλωτων" χωρών της Ε.Ε. μετά την απόφαση της Γερμανίας για φραγμό του short selling. 

Ειδικότερα, το CDS της Ελλάδας στην πενταετία υποχωρεί κατά 89 μονάδες βάσης στις 530 μονάδες, ενώ το αντίστοιχο CDS της Πορτογαλίας υποχωρεί κατά 50 μ.β. στις 220 μονάδες. Στις 155 μβ το CDS της Ισπανίας στην πενταετία, με πτώση 25 μονάδων βάσης. 

Η Markit υπογραμμίζει ότι οι συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά CDS είναι ιδιαίτερα ισχνές μετά την γερμανική κίνηση. 
    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v