Κεφαλαιαγορά: Ανάκληση αδείας για Σοφοκρός ΑΕΕΔ

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Σοφοκρός ΑΕΕΔ και επιβολή προστίμων σε ΤΤ ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ASSET MANAGEMENT AEΔΑΚ και Νίκος Κομνηνός Χρηματιστηριακή αποφάσισε η Ε. Κεφαλαιαγοράς.

Κεφαλαιαγορά: Ανάκληση αδείας για Σοφοκρός ΑΕΕΔ
Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Σοφοκρός ΑΕΕΔ και επιβολή προστίμων σε ΤΤ ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ASSET MANAGEMENT AEΔΑΚ και Νίκος Κομνηνός Χρηματιστηριακή αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 550η/21.5.2010 συνεδρίασή του:

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας ΣΟΦΟΚΡΟΣ ΑΕΕΔ με έδρα την Αθήνα, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Επέβαλε πρόστιμο € 17.500 στην ΑΕΔΑΚ «Τ.Τ ΕΛ.ΤΑ» διότι διαπιστώθηκαν υπερβάσεις των επενδυτικών ορίων που αφορούν το Α’ εξάμηνο 2009 σε αμοιβαία κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται και διότι στην πολιτική προμηθειών της δεν προέβλεπε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια για την κατάταξη των μεριδιούχων.

• Επέβαλε πρόστιμο € 7.000 στην ΑΕΔΑΚ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ASSET MANAGEMENT» διότι στην πολιτική προμηθειών της δεν προέβλεπε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια για την κατάταξη των μεριδιούχων.

• Επέβαλε πρόστιμο € 8.000 στην εταιρία «ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ διότι δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων των πελατών της κατά παράβαση του άρθρου 12 του ν. 3606/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v