Καπράλος: "Το ΧΑ δεν θα πέσει στις 700 μονάδες"

Στις 700 μονάδες θα κατρακυλούσε το Χ.Α. αν δεν ευοδώνονταν οι σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν προκειμένου να παραμείνει στις "ανεπτυγμένες αγορές", δηλώνει στην "Ελευθεροτυπία" ο κ. Σπ. Καπράλος.

Καπράλος: Το ΧΑ δεν θα πέσει στις 700 μονάδες
Στις 700 μονάδες, δηλαδή περίπου στο μισό από τα σημερινά του επίπεδα (την Παρασκευή έκλεισε στις 1.484,90 μονάδες) θα κατρακυλούσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο αν δεν ευοδώνονταν οι σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν προκειμένου το Χ.Α. να παραμείνει στις λεγόμενες "ανεπτυγμένες αγορές", δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία" ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος.

Όπως επισήμανε, δεν φαίνεται πως θα κατρακυλήσει στα χαμηλά αυτά επίπεδα ούτε τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, όταν θα κριθεί και πάλι αν η ελληνική χρηματαγορά θα παραμείνει στις ανεπτυγμένες.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος, με δηλώσεις του στην "Ελευθεροτυπία", στο πλαίσιο της συμβολής οικονομικών παραγόντων στη συζήτηση που έχει αρχίσει για την ανάπτυξη, βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλιστεί και το φθινόπωρο η παραμονή της ελληνικής αγοράς στις ανεπτυγμένες.

Σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, η αποφευχθείσα πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη στις 700 μονάδες θα συνέβαινε λόγω των κανονισμών διαφόρων ξένων ασφαλιστικών ταμείων και funds που προβλέπουν σχεδόν όλα ότι, σε περίπτωση υποβάθμισης μιας ανεπτυγμένης αγοράς, όπως η ελληνική, θα πρέπει να αποσύρουν απ' αυτήν τα διαθέσιμά τους. Οι περισσότεροι κανονισμοί των ξένων funds, αναφέρει ο κ. Καπράλος, προβλέπουν ότι σε έναν μήνα πρέπει να αποσυρθούν από την ανεπτυγμένη αγορά που υποβαθμίστηκε.

Αν αυτό συνέβαινε, ο δείκτης θα έπεφτε στις 700 μονάδες. Θα είχαμε να κάνουμε με πανικό. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του Χ.Α. διαβεβαιώνει ότι "και τον Σεπτέμβριο θα μείνουμε στις ανεπτυγμένες αγορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v