ΔΕΗ: "Καταλύτες" εν όψει βλέπει η Alpha Finance

Τη σύσταση Buy επαναδιατυπώνει σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Ιουνίου για τη ΔΕΗ η Alpha Finance, ενώ βλέπει «αρκετούς ισχυρούς καταλύτες» στην πορεία της εταιρίας. Τι εκτιμά για τα νέα τιμολόγια.

ΔΕΗ: Καταλύτες εν όψει βλέπει η Alpha Finance
Τη σύσταση Buy επαναδιατυπώνει σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Ιουνίου για τη ΔΕΗ η Alpha Finance, ενώ βλέπει «αρκετούς ισχυρούς καταλύτες» στην πορεία της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις των τιμολογίων η Alpha Finance προβλέπει ότι θα καθυστερήσουν τη συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς στην τροφοδοσία.

Πιθανόν, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο υπολογισμός του κόστους του λιγνίτη, της υδροηλεκτρικής παραγωγής και του άνθρακα θα αυξήσει την οριακή τιμή συστήματος και ίσως το κόστος αγοράς ενέργειας για τη ΔΕΗ.

Ωστόσο, τονίζει η χρηματιστηριακή η εξέλιξη αυτή ετοιμάζει το έδαφος για τιμολόγια που θα βασίζονται στο κόστος, τα οποία εκτιμά ότι θα εφαρμοστούν αφού η εταιρία «σπάσει» σε κλάδους παραγωγής, εκπομπής και διανομής από τον Μάρτιο του 2011 και εξής.

Θυμίζεται ότι η Alpha Finance είχε στις 26/5 αυξήσει στα 22,7 από 19,4 ευρώ προηγουμένως την τιμή στόχο για τη μετοχή της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v